2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Új szabályok – Egyenesen

Hír TV

2018. július 17., kedd 16:58, frissítve: kedd 17:01

ÚJ SZABÁLYOK
Átírta a választási törvényt a Fidesz. A kamupártoknak nehezebb lesz az állami támogatást eltüntetni, de az ajánlóívek másolása továbbra is gyerekjáték marad. A legfontosabb módosításokat László Róbert választási szakértővel értelmezzük.

FIZETÉSCSÖKKENÉS
Országos sztrájkkal fenyegetőznek a szakszervezetek, mert a kormány a cafeteria-rendszer radikális átalakítására készül. Az érdekvédők levélben kérik a képviselőket, hogy ne szavazzák meg kétmillió ember fizetéscsökkentését. Vendégünk Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

DÖNTSÖN A NÉP!
Népszavazást kezdeményez Hadházy Ákos, aki a gátlástalan kormánypropagandát szeretné megállítani. A beadvány részleteiről a független képviselőt kérdezzük.

A MŰTÉT ÁRA
Pénzt követelt a betegektől egy budapesti orvos, ezért vesztegetés miatt letöltendő börtönbüntetést kapott. A stúdióban Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász.

VÉDELEM
Bebiztosíthatják a politikusok munkaidőn túli nyugalmát. Ha megszavazzák a törvényt akár két éves börtönbüntetés is járhat azért, ha valaki egy politikust a hivatali idején kívül zaklat.

VÉLEMÉNY
Néhány óra leforgása alatt több tucat jogszabályt hozott vagy módosított a törvénygyár. A jövő hónaptól például drasztikusan nő a képviselők és miniszterek fizetése. Erről is beszélget Kálmán Olga Perjés Zoltánnal és Para-Kovács Imrével.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!