2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 11:00

Műsorajánló

Nemzeti összetartozás napja - csíksomlyói pünkösdi búcsú! Tematikus nap a HírTV-n!

Sztárvendégekkel: Ruzsa Magdival és Tóth Gabival készül a HírTV június 4-re, a nemzeti összetartozás napjára. Térben és időben bejárjuk a Kárpát-medencét, és a HírTV-n most először élőben közvetítjük a csíksomlyói nyeregből a Szentmisét!

Szombaton 10.00 és 15.00 között tartalmas ünnepi program keretében hazai és határon túli közéleti szereplőkkel beszélgetnek műsorvezetőink, hogy mit jelent számukra az összetartozás. Érkezik a stúdióba Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese, aki 10-től 11-ig lesz látható a képernyőn, majd őt váltja Horváth Zoltán terézvárosi plébános, aki a mise végéig, 13.30-ig lesz a vendégünk. Szintén vendégként jön Rúzsa Magdi és Tóth Gabi. 

Az Ukrajnában zajló háború szomorú aktualitást ad az emlékező műsorfolyamnak. 13.30 után Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét és Pesty Lászlót várják a szerkesztők a stúdióba.

„Feszes műsor lesz” – mondta M. Dobos Marianne, aki egyben a műsor egyik szerkesztője, ötletgazdája is. "Részt vehettem a 300 perces élő műsor kitalálásában, leszervezésében - ez fantasztikus lehetőség volt! Rengeteg, - óránként 8-10 interakcióval készülünk: kapcsolással, helyszín- és témaváltással. 5-6 perces beszélgetéseket tervezünk, lesznek előre rögzített interjúk is - ezek váltják majd egymást” – tette hozzá a műsorvezető.  "Meglepetéssel is készülünk: a központi állami ünnepség idén Sátoraljaújhelyen lesz, ahol a Rákóczi Szövetség rendezvényén Novák Katalin köztársasági elnök mond majd beszédet 11 óra 15 perctől. Ez időben nem esik egybe a Szentmisével."

A nap folyamán a különböző helyszínekre történő kapcsolásoknak köszönhetően a nézők betekintést nyerhetnek a fővárosban és országszerte zajló megemlékezésekbe, kitekintünk a diaszpórában élő magyarokhoz: Kanadába és Németországba, valamint képet adunk a HírTV stábjának utazásáról is, akik az Össznemzeti Zarándokvonaton honfitársainkkal együtt utaznak a székelyföldi pünkösdi búcsúra. 

Kollégáink a Parlamentből is beszámolnak a Nemzeti Összetartozás Napjához köthető rendezvényekről, illetve bemutatják a világ legjobb középületének megválasztott, frissen átadott Néprajzi Múzeumot is, ahol az összmagyarság kultúrkincsét őrzik.

„A Néprajzi Múzeum jelkép” – nyilatkozta Velkovics Vilmos a HírTV hír-főszerkesztője. „Annak a jelképe, hogy a nemzeti értékeinket felmutassuk saját magunk és az egész világ számára. Ilyenek vagyunk. Pontosabban ilyenek is. Mert Sepsiszentgyörgytől Hidegségig sokszínű a magyar nemzet.”

Június 4-e (szombat) Nemzeti Összetartozás Napja - ünnepi műsor a HírTV-n 10.00 és 15.00 között!

Élő közvetítés a Facebook és YouTube csatornánkon!

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!