2020. február 17.,
hétfő, Donát napja

Z. Kárpát Dániel: A Jobbiknak nem kell magyarázkodnia

Hír TV

2020. január 27., hétfő 20:15

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé. Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik. Egy Gyurcsány-ellenes jobbikos sem került be a párt elnökségébe. Többek között ezek voltak a műsor témái.

A műsorvezető Velkovics Vilmos több kérdést is intézett Magyarország élőben című műsorunk vendégéhez, Z. Kárpát Dánielhez, a Jobbik alelnökéhez.

Kíváncsi volt többek között arra, miért Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének, illetve mik a Jobbik által képviselt értékek. Az alelnök, inkább a korábbi, a 2010-es, a 2014-es és a 2018-as Jobbik programok elolvasására biztatta a műsorvezetőt.

A beszélgetés során, egyes témákat illetően, nem volt egyértelmű Z. Kárpát Dániel mondandójának lényege, hiszen szükségtelenül körmönfont módon fogalmazott.

„Én támogatom Magyarország kormányát abban, hogy a banki ágazati különadót visszaemelje az eredeti szintre, a hitelintézeti járadékot visszavezesse. Az én szavazatomra, Orbán Viktor és kormánya ezen a téren számíthat.” - mondta Z. Kárpát Dániel.

„Tehát a pártéra nem, csak az Önére?” – kérdezett közbe Velkovics Vilmos.

„A pártéra is természetesen.” – tette hozzá Z. Kárpát Dániel.

Majd a Jobbik és a Demokratikus Koalíció összefogásáról is érdeklődött Velkovics Vilmos, hiszen a Jobbik és a Demokratikus Koalíció értékrendje elviekben nem egyezik. Ezt egyfajta ellentmondásnak tekintette a műsorvezető, hiszen Z. Kárpát Dániel korábban elmondta, hogy a Jobbik jobboldali értékeket képvisel.

A műsorvezető igyekezett megtudni, hogyan lehetséges mindaz, hogy egy magát jobboldalinak valló párt összefog egy nem jobboldali párttal. Sajnos sem az összefogás, sem a Jobbik által képviselt, általuk értékeknek vallott dolgokkal kapcsolatban nem kerültünk kellően közel a válaszhoz.

Arra sem kapott választ, - sem a műsorvezető Velkovics Vilmos, sem a néző - hogy miért volt indokolt, hogy Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel is  - képletesen és szó szerint is - egy lépcsőfokon állt Jakab Péter, a Jobbik új elnöke.

Teljes adás:

Hír TV