2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Völner Pál: Nem szégyen, hogy védtük Európát

A járvány okozta rendkívüli helyzetben a tűzoltók is kiveszik a részüket a védekezésből. A Magyarország élőben extra első vendége Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke volt. Ítélet született az uniós kvótaperben, de, hogy mik a lehetséges következmények ezt Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta el. És végül a koronavírussal új csalási formák is előkerültek, erre figyelmeztetett Garamvölgyi László a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója.

  • Völner Pál: Nem szégyen, hogy védtük Európát

A mostani eljárás kifejezetten Lengyelországot, Csehországot és Magyarországot érinti. Miért éppen ezt a három országot szemelte ki az Európai Bizottság – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára erre azt felelte, hogy ez rejtély. Az államtitkár szerint ezt az ítéletet szégyenpadnak szánták eredetileg, pedig nem szégyen az, hogy védtük Európát – húzta alá.

Völner Pál arról is beszélt, hogy nemrégiben olyan hangok is szárnyra keltek, hogy nem büntetés járna Orbán Viktornak és Magyarországnak, hanem köszönet. Hiszen ő ismerte fel helyesen a helyzetet még 2015-ben – hangzott el.

A parlamenti államtitkár szerint az EB megelégszik ezzel a döntéssel. Elméletileg lehetne pénzbüntetést kiszabni az érintett államokra, de az egy külön ügy lenne, és annak az alapjait is meg kellene határozni – fejtette ki.

Teljes beszélgetés: 

Koronavírus-járvány: Tízezer önkéntes tűzoltó segíti a munkát

A járvány okozta rendkívüli helyzetben a tűzoltók is kiveszik a részüket a védekezésből. Magyarország élőben extra című műsorunk stúdiójában Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke volt a vendég.

Dobson Tibor a vörösiszap katasztrófához hasonlította az egyes szervezetek, a magyar emberek és a tűzoltók együttműködését. Elmondta továbbá, hogy elsődleges feladatuk a tűzoltás és a műszaki mentés, de ezen felül védőfelszerelések beszerzésében, adományok gyűjtésében is segítenek.

Az állami önkormányzati szervezetekkel folyamatosan egyeztetve végzik a fertőtlenítés, a lakossági ellátás, valamint egyéb kiegészítő, segítségnyújtó feladataikat.

Teljes beszélgetés: 

Koronavírus-járvány: Alvilág is kihasználja a felbolydult állapotokat

A koronavírussal együtt új csalási formák is előkerültek, erre figyelmeztet Garamvölgyi László. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatóját Földi-Kovács Andrea kérdezte.

A világhálón és személyesen is aktívak a bűnözők: vidéken csoportosan jelennek meg a „házalócsalók”, akik fertőtlenítőszer és a járvánnyal összefüggésbe hozható más dolgok árusításával próbálkoznak. Ahogy Garamvölgyi fogalmazott, az „unokázós” csalást adaptálták. Személyesen az idősek a célpontok, de a neten bárki csapdába eshet. Az elmúlt időszakban egy tucat kísérlet volt már, főleg Nógrád megyében.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!