2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Magyarország élőben

Volner János: A párt vezetői kilóra eladták a Jobbikot a balliberális oldalnak

Az 56-os évforduló kapcsán Pongrátz András, Pongrátz Gergely testvére a Pongrátz család nevében egy felszólítást közölt a Jobbik felé, mely szerint nincs többé keresnivalójuk a Corvin közben tekintettel arra, hogy Gyurcsány Ferenccel együtt a Parlament lépcsőin esküdöztek és Dobrev Klárával egy színpadra álltak. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának a Párt volt alelnöke, Volner János, független országgyűlési képviselő volt a vendége, aki egy cikkben fogalmazta meg a Jobbik árulását, kitérve külön Pongrátz Gergely és a Pongrátz család személyére, a Jobbik és az 56-os forradalom viszonyára.

  • Volner János: A párt vezetői kilóra eladták a Jobbikot a balliberális oldalnak

16 éve alakult párttá a főként egyetemisták által alapított Jobboldali Ifjúsági Közösség, a Jobbik vezetői 2003-ban még arról beszéltek, hogy az MSZP-SZDSZ kormány tönkretette a gazdaságot, vidéket ezért a baloldali politikusoknak nincs helye a magyar közéletben. Ugyanennek a pártnak a vezetői ma már balliberális vezetőkkel állnak egy színpadon. Volner János aki csaknem 10 évig volt a Jobbik meghatározó arca úgy véli egykori párttársai eldobták saját elveiket és lábbal tiporják a párt egykori alapítói nyilatkozatát.

Ha azt mondjuk, hogy nem feltétlenül elvi alapon politizál a Jobbik, hanem érdek alapon és ezért is ment bele ebbe a szövetségbe, ezért támogatták az összellenzéki jelölteket az önkormányzati választásokon, mennyire volt kifizetődő stratégiailag, politikai stratégiailag ez a lépés ön szerint? - kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Azt kell, hogy mondjam a pártnak van néhány olyan vezetője akiknek kifizetődő lett, mondjuk Mirkóczki Ádámnak, Eger polgármesterségét megkapta, neki kifizetődő, de egészében véve, ha megnézi amikor még Vona Gáborral közösen irányítottuk a Jobbikot, én próbáltam a nemzeti irányt tartani és ellenkormányozni akkor még a Jobbik egy 20 százalékos parlamenti párt volt, egy évvel később a Jobbik már egy 6 százalékos pártként debütált az európai parlamenti választásokon, tehát látható egy elképesztő romlás. A szavazóknak több mint kétharmada azt mondta a Jobbikra, hogy áruló és másra szavazott és otthagyta a pártot. Látható, hogy országos szinten nem volt kifizetődő, meggyőződésem, hogy nem is lesz bent 22-ben az országgyűlésben a párt. Egyes helyi nyertesei voltak valóban ennek a baloldali összefogásnak, de azzal a morális bűnnel, ezzel az árulással nem tudom, hogy képesek együtt élni.

-          mondta Volner János, független országgyűlési képviselő, a Jobbik volt alelnöke.

Hír TV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!