2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Magyarország élőben

Varga Judit: Nem szuperállamra, hanem az erős nemzetek erős Európájára van szükség

Az elmúlt időszakban olyan nyomás alá került Magyarország, amikor szükség van arra, hogy a magyar népakarat állítsa meg az ámokfutást – hívta fel rá a figyelmet Varga Judit a HírTV Magyarország élőben című műsorában. Az igazságügyi miniszter egyértelműnek tartja, hogy Brüsszel a magyar gyermekvédelmi törvény miatt támadta meg Magyarországot. A tárcavezető úgy fogalmazott, Brüsszel földön, vízen levegőben zúdított támadást a nyakunkba.

  • Varga Judit: Nem szuperállamra, hanem az erős nemzetek erős Európájára van szükség

Trombitás Kristóf felvetésére, hogy a DK és a Momentum is a népszavazás bojkottjára szólított, Varga Judit elmondta, számukra ilyenkor nem számít a demokrácia.

A magyar kormánynak a nemzetköz tárgyalásokon azért erősek a pozíciói, mert mindig a magyar választók akaratával azonos álláspontra helyezkedik, ezért van szükség a népakarat kifejezésére és a támogatásra

– tette hozzá.

Az igazságügyi miniszter szavai szerint a gyermekvédelmi törvénnyel egy ideget eltaláltak, az LMBT-propaganda egyszerűen nem hagyja, hogy Magyarország betiltsa a népszerűsítését bizonyos szexuális irányultságoknak és lehetőségeknek.

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt meglepő a jogállamisági jelentés, Varga Judit elmondta, semmi jóra nem számított, hiszen egy bevett gyakorlatról van szó. 

Sajnos a jogállamiság, mint koncepció az európai intézmények kezében nem a politikai cselekvés korlátját jelenti, hanem a politikai megvalósításának a zsaroló eszköze

– mutatott rá. 

A tárcavezető megjegyezte, a támadássorozat azért zajlik, mert Magyarország nemet mond a fősodorra, legyen szó akár bevándorláspolitikáról, akár családpolitikáról, gyermekeink védelméről, a támadást mindig jogi köntösbe próbálják bújtatni, de valójában egy nagyon erős ideológiai összecsapásról van szó. 

Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz s talán az Európa jövőjéről szóló konferencia lehetőséget nyújt ahhoz, hogy ezt az álláspontot tükörként tarthassuk a többi ország választópolgárai felé, hogy igenis van alternatíva, nem feltétlenül a liberális fősodor követése a válasz a jelenkor ki, igenis egy erős nemzetek erős Európája is élhető alternatíva ebben a közösségben, nem pedig egy szuperállam, egy egyesült európai államok

– húzta alá Varga Judit. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!