2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Magyarország élőben

Varga Judit: Ami sok, az sok

A magyar intézkedéseket kritizálják az EU politikusai, a hetes cikkelyt sürgető vádakat fogalmaztak meg a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban. Vajon most van ennek itt az ideje? A Magyarország élőben extra első vendége Varga Judit igazságügyi miniszter. A kormány 9200 milliárd forintot szán a gazdaság erősítésére Mire elég ez az összeg? A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél minderről.

  • Varga Judit: Ami sok, az sok

 

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Varga Judit, igazságügyi miniszter beszélt az itthoni és a nemzetközi sajtóban megjelent hamis állításokról a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban és ezek elhárításáról.

Varga Judit, igazságügyi miniszter Földi-Kovács Andrea az itthoni és nemzetközi sajtóban történő támadásokra vonatkozó kérdésére elmondta, hogy káros energiaelvonásnak tartja, hiszen két naponta üléseznek, rendeleteket hoznak, de közben itthon és külföldön is hárítania kell a sajtó támadásait. Felszólította kritikusait, hogy olvassák el a koronavírus-törvény szövegét, hiszen rengeteg téves állítás terjeng a sajtóban ezzel kapcsolatban.

„Mi konzervatívok először olvasni szoktunk, aztán véleményt formálunk és aztán kritizálunk”

Maga a törvény szövege mindössze néhány oldal, amit angolra is lefordítottak.

Varga Judit elmondta továbbá, hogy az Euro News akkor kereste fel egy interjúra, amikor benyújtották a törvénytervezetet. Kedden egy 15 perces skype interjú keretein belül válaszolt a törvénnyel kapcsolatos kérdésekre. Közben a hírportál elkezdte felépíteni az ellenzéki véleményt a törvénnyel kapcsolatban és csak csütörtök este, többszöri levélváltás után adtak le a beszélgetésből 2 percnyi anyagot.

Teljes beszélgetés:

Parragh László: Ki vagyunk téve a nemzetközi kihívásoknak

A magyarországi bruttó hazai termék 18-20 százalékának megfelelő, 9200 milliárd forintot szán a gazdaság erősítésére – jelentette be mindezt Palkovics László a mai Kormányinfón. Mire elég ez az összeg? A Magyarország élőben extra vendége Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

(…) Mindenkire óriási terhet ró ez a mostani helyzet. Arról folyamatosan lehet hallani, hogy a kormány igyekszik megvédeni a munkahelyeket, segíteni a cégeket, hogy megtartsák munkavállalóikat. Mi van azokkal az emberekkel, akik már elvesztették a munkájukat?

Valószínűleg a számok rosszabbak, mint ahogy most látjuk. Átrendeződés indul a munkaerőpiacon, nincs garancia arra, hogy mindenki ugyanannyi bérért, ugyanazon a területen dolgozhat újra. Közös együttműködés kell a kormány, a munkaadók és a munkavállalók között

– mondta Parragh László.

Nagyon erősen ki vagyunk téve a nemzetközi kihívásoknak: annak, hogy hogyan kezelik a Németországban, Franciaországban és más országokban a kialakult helyzetet – tette hozzá a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!