2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Trócsányi László: Magyarország és Lengyelország várja, hogy milyen ajánlat fog érkezni

Hír TV

2020. november 27., péntek 19:58

Kompromisszum helyett megoldást szeretne a magyar kormány, amely továbbra sem fogadja el, hogy az EU politikai vitákat gazdasági kérdésekkel kössön össze. A Magyarország élőben vendége Trócsányi László az Fidesz EP-képviselője volt, aki szerint az Európai Parlamentnek nem ideológiákat kell kergetnie.

"Azért vétóra már korábban is volt példa az Európai Unió történetében. 1965-ben Franciaország hat hónapig nem vett részt üléseken. Végül született megoldás. Most is van egy vétó, de Magyarország és Lengyelország mindig is hangoztatta, hogy egy bizonytalan tartalmú jogállamiság fogalmat nem tud elfogadni. Különös tekintettel az elmúlt 10 évnek a tapasztalatai alapján. Hisz ténylegesen az Európai Parlament valamint a Bizottság részéről megfoghatatlan tartalmú támadások érték Magyarországot és Lengyelországot, ráadásul olyan területeken, ahol nincs is hatáskörük.  Német elnökség feladata, hogy kompromisszumot találjon. (…) A labda a másik oldalon van, Magyarország és Lengyelország várja, hogy milyen ajánlat fog érkezni."

- fejtette ki Trócsányi László. 

"Mindenre van jogi út, lehet szerződésen kívüli megállapodást kötni. (…) Az élet nem áll meg, bár vitathatatlan, hogy a nyomás nagy. Az ilyen helyzetekben a diplomáciának van nagy jelentősége."

- mondta a politikus.

(..) Európának tisztába kell lennie a saját gyökereivel, a múltat nem lehet eltörölni! 

Teljes beszélgetés:

Hír TV