2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 02:00

Magyarország élőben

Toroczkai László: Azt gondoljuk, a Btk. nem védi eléggé a gyermekeket

A pedofil bűnelkövetők listáját tartalmazó, nyilvánosan hozzáférhető adatbázis létrehozásának törvényi feltételeit teremtené meg a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László, a mozgalom elnöke erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy a büntető törvénykönyv szigorítását javasolják a gyermekek sérelmére elkövetett valamennyi bűncselekmény esetén. A szexuális indíttatású bűncselekmények elkövetőivel szemben pedig bevezetnék a kötelező kémiai kasztrálást.

  • Toroczkai László: Azt gondoljuk, a Btk. nem védi eléggé a gyermekeket

Toroczkai László szerint azt látni, hogy egyre agresszívebb az az LMBTQ-propaganda, ami szoros összefüggésben van a pedofíliával. Példaként hozta fel a Coca-Cola „Love is Love” elnevezésű kampányát, ami – mint rámutatott – rejtve arra buzdít, hogy mindenkinek azzal van joga szerelembe esni, akivel akar. Emlékeztetett, vannak, akik autóval esnek szerelembe, mert a kólakampány jelszava alapján ehhez joguk van, e logika alapján – a liberális szemlélet szerint – akkor a pedofilok a gyermekekkel létesíthetnek szexuális kapcsolatot.

Mi úgy gondoljuk, a devianciához senkinek sincs joga. Ez a fajta propaganda, amivel a gyermekeinket támadják, mindenféleképp megállításért kiált

– szögezte le a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Toroczkai László szerint rengeteg olyan hatás történt az elmúlt hetekben, ami aktuálissá teszi azt a kérdést, hogy nagyon védelmet kell élvezniük a gyermekeknek. Példaként hozta fel a budai családirtást, azt, hogy Romániában fogtak el egy brutális gyilkost, aki tizenéves lányokat gyilkolt, valamint azt is, hogy az Egyesült Államokban a közelmúltban számoltak fel egy kiterjedt pedofil hálózatot.

A politikus hozzátette, a Mi Hazánk Btk.-szigorítási kezdeményezése nem csak a pedofilokra, hanem mindenkire vonatkozna, aki bármilyen, gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményt elkövet. A mozgalom azt javasolta, hogy kémiai kényszerkasztrálást lehessen alkalmazni azokkal szemben, akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt. Kérdésre válaszolva elmondta, jogerős ítélet után az első bűncselekmény után alkalmaznák ezt a büntetést.

Nagyon fontos, mi kémiai kényszerkasztrálásról beszélünk, ebben ugye benne van, hogy nem önkéntességről van szó. Az a gyermek, akit megtámad egy pedofil vadállat, ő sem önkéntesen kerül ilyen helyzetbe, tehát azt gondoljuk, hogy igenis, akik pedofil bűncselekményt elkövetnek, már csak azért is mert sajnos a statisztika azt mutatja, hogy a pedofilok nagy számban miután letöltik a büntetésüket visszaesnek, újabb támadásokat követnek el gyermekek ellen. Ezt meg kell akadályozni.

- érvelt Toroczkai László.

A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy törvényjavaslatuk szerint a jelenlegi büntetési tételeket a duplájára emelnék azokkal szemben, akik gyermekek ellen követnek el bűncselekményt, illetve szexuális bűncselekményt, ugyanis pártja úgy látja, a jelenlegi kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel rendkívül alacsony.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!