2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Tarlós István: Nem kell politikai haszonszerzésből valótlanságot állítani

Karácsony Gergely állítja, hogy olcsóbban és jobban újítja fel a Lánchídat, mint ahogy azt az elődje tette volna. A hivatalos dokumentumok ellentmondanak a baloldali főpolgármesternek. A híd és a metró-felújításról is kérdezte többek kötött Tarlós Istvánt Velkovics Vilmos.

A volt főpolgármester a beszélgetés elején elmondta, hogy néha duzzognak az ellenfeleink, hogy miért reagál a fővárosi megnyilvánulásokra, hiszen korábban kijelentette, hogy nem fog operatív fővárosi ügyekkel foglalkozni.

Ugyanakkor elfeledkeztek a mondata második feléről, amelyben az állt, hogy kivételt képez az, hogyha az ő ciklusa alatt történtekről olyat mondanak, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal

– húzta alá Tarlós István, majd azzal folytatta, hogy érdekes, amit Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere mondott. Ravaszul fogalmazott, mivel jól tudja mi az igazság, ismeri az OLAF-jelentést – hangzott el.

Ezt követően a volt főpolgármester leszögezte, hogy

nem kell csúsztatni, nem kell politikai haszonszerzésből valótlanságot állítani, amit az emberek nem tudnak utána hova tenni. (…) Majd Tarlós István arra is kitért, hogy többször volt már példa arra, hogy olyan dolgokat állítottak, ami köszönőviszonyban sem volt a valósággal.

Igaz volt ez a 3-as metróra, a Biodómra, most pedig a 4-es metróra is – hangsúlyozta.

A beszélgetés során Tarlós István azt is elmagyarázta, hogy miként jött ki az, hogy nyolcmilliárddal olcsóbb lett volna az ellenzék Lánchíd felújítása.

Véleménye szerint ez egy kommunikációs trükk kísérlet volt,

hiszen Karácsonyék csak a Lánchíd felújítására kértek árajánlatot és azt hasonlították össze azzal a komplex ajánlattal, amely még az alagút felújítását is magába foglalta.

A volt főpolgármester arra is kitért a beszélgetés során, hogy az ellenzéki önkormányzatok gőzerővel panaszkodnak, ugyanakkor arról sosem esik szó, hogy a járványügyi helyzet kezelése mennyibe kerül a kormánynak. Tarlós István ehhez kapcsolódóan pedig arra is rámutatott, hogy

az ellenzéknek e téren semmi építő, segítő javaslata nincs, viszont azt kommunikálják, hogy minden rossz, amit a kormány tesz a helyzet javítása érdekében. S mindezt még azzal is tetézik, hogy ijesztgetik a lakosságot

- húzta alá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!