2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Takács Péter: A szigorító intézkedéseknek hála a járványgörbe laposul

  • Takács Péter: A szigorító intézkedéseknek hála a járványgörbe laposul

Nagyon nehéz hetek előtt állunk. Látjuk, hogy minden bevezetett intézkedésre szükség van. – mondta Müller Cecília az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Már csaknem 10 ezer embert ápolnak a kórházakban. Az intenzív osztályokon alig vannak szabad ágyak. Hogyan készülnek az orvosok a járvány legnehezebb heteire?

Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„A terhelés nagy, egyelőre fokozódik is és különböző eloszlást látunk az ország különböző részei. Az északi országrészen jelenleg maximális a terhelés.”

- jegyezte meg Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

„Jelenleg valamivel több mint 10 ezer ember van kórházban a koronavírus miatt és körülbelül ezren vannak, valamivel többen, mint ezren vannak lélegeztetőgépen. Mi most azzal számolunk, hogy ha a járványgörbe így alakul, nagyjából 14-17 ezer ember közötti maximális terheléssel számolunk.”

- hangsúlyozta Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

„Mostantól számítva 7-10 nap múlva várjuk ezt a számot.”

- tette hozzá az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

„Azt látjuk, hogy most nagyobb átszervezések nélkül is 21 ezer beteg az, akit a magyar kórházak be tudnak fogadni. Az átszervezések után még 4-5 ezer ágyat is fel tudunk szabadítani.”

- folytatta Takács Péter.

Abban az esetben, ha egyes északabbra vagy központi helyen elhelyezkedő kórházakban a vártnál több beteggel kell számolniuk, előfordulhat átszállításuk, a kevésbé leterhelt, többnyire délebbre fekvő kórházakba - hangozz el a műsorban.

A koronavírus brit mutációjáról, valamint a fiatalokat is egyre inkább érintő fertőzésről tekintsék meg teljes műsorunk:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!