2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Magyarország élőben

Szlávik János szavai alapján megbukott Hiesz György magyarázata

Egy jól szervezett oltási centrumban szinte elképzelhetetlen, hogy maradjon oltóanyag a következő napra, vagy ha marad is, azt felhasználják, a megmaradt oltásokat a másnapi beoltandók kapják meg – erről Szlávik János beszélt Magyarország élőben című műsorunk szerdai adásában. A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosának szavai alapján kijelenthető, hogy nem felel meg a valóságnak Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármesterének azon magyarázata, miként is juthatott soron kívül koronavírus elleni védőoltáshoz. A városvezető az egészségügyi szakemberekre hárította a felelősséget. Azt mondta, hogy ők értesítették arról, maradt oltóanyag.

  • Szlávik János szavai alapján megbukott Hiesz György magyarázata

Magyarországot jelenleg lázban tartja egy ügy, nevezetesen, hogy Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere előre vetette magát az oltási sorrendben, arra hivatkozva, hogy előző nap tucatnyi számban maradtak meg oltóanyagok. Velkovics Vilmos felvetésére, hogy ez valóban elképzelhető-e Szlávik János elmondta,

nem marad meg, nem úgy kell elképzelni, hogy reggel megcsinálunk valamennyi oltást, és estére valamennyi megmarad, hiszen folyamatosan oldjuk fel ezeket az oltóanyagokat, az esetek nagy részében nem, vagy rendkívül kevés marad meg a nap végére, és miután az oltások hűtőszekrényben öt napig is elállnak, a megmaradt oltásokat a másnapi beoltandók fogják megkapni, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy minden nap marad valamennyi, amit esetleg nem használunk fel.

Az Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint egy jól szervezett oltási centrumban jól szervezetten be lehet adni úgy az oltásokat, hogy nem marad mennyiség másnapra, vagy ha marad is, az ember másnap felhasználja.

Azaz nem marad olyan mennyiségű oltóanyag, amit hogyha aznap nem használunk fel, akkor ki kell dobni, ez lehetetlen, ez elképzelhetetlen

– tette hozzá

Teljesen biztonságos a Bamlanivimab gyógyszer

Magyarországra is megérkezett a sokak által csak „csodagyógyszernek” emlegetett infúzió. Használták már – tette fel a kérdést a műsorvezető az infektológus főorvosnak.

Szlávik János erre elmondta, hogy még nem használták, mivel az engedélyezési folyamaton végig kell mennie, mivel csak amerikai gyógyszerügyi engedélye van. Magyarországon néhány nap szükséges még az engedély kiadásához, így hamarosan alkalmazható lesz.

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa ezt követően arról is beszélt, hogy

a monoklonális antitest terápia nem egy csodaszer, egyfajta megelőző terápia, amely azoknak hasznos, akik a betegség első stádiumában vannak és a veszélyeztetett csoportokba tartoznak, vagyis például cukorbetegséggel, szívelégtelenséggel vagy vesebetegséggel küzdenek. S míg az oltóanyag antitest termelésre készteti a szervezetet, addig ez az anyag maga az ellenanyag, ez az úgy nevezett passzív immunizáció

– mutatott rá Szlávik János.

A főorvos azt is leszögezte, hogy ez egy teljesen biztonságos terápia, nem okozott senkinél mellékhatásokat. A beszélgetés során az is elhangzott, hogy a második oltás valamivel nagyobb fájdalmat okozott Szlávik Jánosnak, de ez egy nap után el is múlt.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!