2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Magyarország élőben

Szlávik János: Rendkívül fegyelmezetten tűrték az emberek a korlátozásokat

Ha lesznek is könnyítések, bizonyos szabályokat be kell tartanunk - mondta el Szlávik János, Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. A főorvos kiemelte, hogy a magyarok rendkívül fegyelmezetten tűrték eddig a korlátozásokat.

  • Szlávik János: Rendkívül fegyelmezetten tűrték az emberek a korlátozásokat

Mire számíthatunk pontosan május 4-étől? Várhatók enyhítések a korlátozó intézkedésekben - tette fel a kérdést M. Dobos Marianne műsorvezető.

A május 4-i időpont nem feltétlen az enyhítések időpontja. Magyarországon a járvány a számítások szerint akkor éri el a csúcsát.

Az, hogy ez a járványcsúcs vagy más néven plató meddig fog tartani nagyon nehéz megmondani, de hazánk ellaposította a görbét,

– mondta el Szlávik János.

Ezt követően M. Dobos Marianne azt a kérdést tette fel az infektológus főorvosnak, hogy elkezdődhetnek-e az érettségik így, illetve arra is kíváncsi volt, hogy az emberek mikor mehetnek újra társaságba.

Érettségi mindenképp lesz – jelentette ki a főorvos,

majd felhívta arra a figyelmet,

hogyha lesznek is könnyítések, bizonyos szabályokat be kell tartanunk. Ilyen többek között a távolságtartás, idősek egészségének védelme, a rendszeres kézmosás vagy a maszkok viselése – húzta alá.

Szlávik János kiemelte, hogy eddig rendkívül fegyelmezetten tűrték a magyar emberek a korlátozásokat.

A főorvos megjegyezte, hogy nagyon sok országban a korai enyhítések miatt kialakult a járvány második hulláma. Erre volt példa Szingapúr, ahol nagyon hamar feloldották a korlátozásokat, és a második hullámban újabb, nagyobb megbetegedést észleltek - fűzte hozzá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!