2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Szlávik János: Rendkívül fegyelmezetten tűrték az emberek a korlátozásokat

Hír TV

2020. április 26., vasárnap 20:06

Ha lesznek is könnyítések, bizonyos szabályokat be kell tartanunk - mondta el Szlávik János, Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. A főorvos kiemelte, hogy a magyarok rendkívül fegyelmezetten tűrték eddig a korlátozásokat.

Mire számíthatunk pontosan május 4-étől? Várhatók enyhítések a korlátozó intézkedésekben - tette fel a kérdést M. Dobos Marianne műsorvezető.

A május 4-i időpont nem feltétlen az enyhítések időpontja. Magyarországon a járvány a számítások szerint akkor éri el a csúcsát.

Az, hogy ez a járványcsúcs vagy más néven plató meddig fog tartani nagyon nehéz megmondani, de hazánk ellaposította a görbét,

– mondta el Szlávik János.

Ezt követően M. Dobos Marianne azt a kérdést tette fel az infektológus főorvosnak, hogy elkezdődhetnek-e az érettségik így, illetve arra is kíváncsi volt, hogy az emberek mikor mehetnek újra társaságba.

Érettségi mindenképp lesz – jelentette ki a főorvos,

majd felhívta arra a figyelmet,

hogyha lesznek is könnyítések, bizonyos szabályokat be kell tartanunk. Ilyen többek között a távolságtartás, idősek egészségének védelme, a rendszeres kézmosás vagy a maszkok viselése – húzta alá.

Szlávik János kiemelte, hogy eddig rendkívül fegyelmezetten tűrték a magyar emberek a korlátozásokat.

A főorvos megjegyezte, hogy nagyon sok országban a korai enyhítések miatt kialakult a járvány második hulláma. Erre volt példa Szingapúr, ahol nagyon hamar feloldották a korlátozásokat, és a második hullámban újabb, nagyobb megbetegedést észleltek - fűzte hozzá.

Teljes beszélgetés:

Hír TV