2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Szlávik János: Azt gondolom, mindenféleképpen lesz harmadik oltás

Hír TV

2021. május 14., péntek 19:01

Veszélyes tévhit, hogy már az első oltás után védetté válunk - állítja a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa. Szlávik János infektológus szerint be kell adatni a második védőoltást is! Többek között erről is szó esett a pénteki Magyarország élőben extrában, ahol az infektológus Velkovics Vilmos vendége volt.

 

 Nagyon úgy néz ki, hogy lassan vége a harmadik hullámnak, de továbbra is nagyon fontos a szabályok betartása és az oltakozás - mondta mindenekelőtt Szlávik János. 

A mutánsok nem a beoltott emberekre veszélyesek, hanem a nem beoltottakra.

Azt például nem lehet tudni, hogy az indiai mutáns okozhat-e bonyodalmat a kedvező hazai járványügyi adatokban. Nem tudjuk megmondani, mit hoz a jövő - Ha marad az, hogy csak minden második ember van beoltva, akkor kialakulhat egy újabb hullám.

Azt gondolom, mindenféleképpen lesz harmadik oltás.

A legtöbb betegség ellen ugyanis van harmadik oltás - tette hozzá az infektológus. Sajnos az is tény, hogy egyre több többféle betegség alakul ki a koronavírus után. Új betegség, napról napra tud újat mutatni.

Továbbra is azt gondolom, hogy 12 év alatt a gyerekek nem mozgatórúgói a koronavírus betegségnek. Az iskolai táborok ezért megtarthatók.

Teljes adás:

Hír TV