2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Magyarország élőben

Szlávik János: A legfontosabb, hogy kezelni tudjuk a gócpontokat

A nyaralásról hazaérkezők és külföldiek miatt nő a koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon - többek között erről is beszélt Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az infektológus főorvos ugyanakkor hangsúlyozta, hogy amíg felügyelni tudjuk a gócokat, nincs baj.

  • Szlávik János: A legfontosabb, hogy kezelni tudjuk a gócpontokat

Magyarországon az elmúlt négy napban 122 új fertőzöttet diagnosztizáltak, míg az előtte való héten összesen 67 személynél mutatták ki a fertőzés jelenlétét. Mire vezethető ez vissza – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Szlávik Jánosnak.

Szlávik János szerint figyelemreméltó, hogy a napi esetszám 30-40 fő között stabilizálódik, és az észlelhető, hogy

a külföldről hazatérő magyar állampolgárok vagy külföldről idelátogatók viszik picit előre a járványt.

Az infektológus főorvos beszélt arról is, hogy a karanténintézkedések hívatottak arra, hogy gátat szabjanak a fertőzés terjedésének.

Szlávik János arra is kitért, hogy egyelőre nem kell szigorítani sem a családi események vagy a zenés-táncos rendezvények szabályain, viszont felhívta arra a figyelmet, hogy az újabb fertőzöttek jóval fiatalabbak, mint azok, akiknél korábban kimutatták a koronavírus jelenlétét. Viszont ők az otthonaikban gyógyulhatnak, és kevésbé mutatnak heves tüneteket, mint a tavaszi időszakban megbetegedett idősebb betegek. Az intenzív osztályokon is kevesebb a lélegeztetőgépen lévő fertőzött – jegyezte meg a főorvos.

A műsorvezető a tanévkezdés kérdését is érintette a beszélgetés során. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint

a mostani számok nem indokolják, hogy ne kezdődhessen el normál módon a tanév, de elérkezhet a járványnak egy olyan pontja, amikor az egyes iskolatípusokban át kell majd ismét állni a digitális távoktatásra.

De az is elképzelhető az eddigi tapasztalatok alapján, hogy regionálisan, de akár megyénként vagy városonként fognak olyan intézkedéseket hozni, ami szigorítást jelenthet. A legfontosabb, hogy megfelelően kezelni tudjuk a gócpontokat, és akkor nem lehet baj

– hangzott el.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!