2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Szentkirályi Alexandra: Semmilyen okkal nem indokolható, hogy az erőszakos viselkedés megjelenjen az iskolában

Hír TV

2020. február 6., csütörtök 20:12

Minden eddiginél keményebb fellépést tervez a kormány az iskolai erőszak ellen. Akár a családi pótlékot is elvehetik a szülőktől. A Magyarország élőben című műsorban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel beszélgetett Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Felkavaró felvételek láttak napvilágot a hét elején, többek között két oktatási intézményből is. A kormány zero toleranciát hirdetett az iskolai erőszak témakörében. Mit takar ez egészen pontosan, tehát milyen szigorú intézkedéseket terveznek?”

– kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Ez azt jelenti, hogy semmilyen okkal, semmilyen szociális helyzetben nem indokolható az, hogy egy ilyen erőszakos viselkedés megjelenjen az iskolai közegben, akár a diák, akár a szülő oldaláról, akár természetesen a tanár oldaláról. Tehát, amikor iskolába küldjük a gyermekeinket akkor azt gondoljuk és azt reméljük és joggal várjuk el, hogy egy biztonságos környezetbe küldjük őket és abból a szempontból is biztonságban vannak, hogy azt a tudást, amire ők jogosultak meg tudják nyugodt körülmények között zavartalanul kapni a tanároktól. Ez a tanárok védelmét is jelenti. Most azt vizsgáljuk, hogy akár jogszabályi szigorítással, akár praktikus intézkedésekkel – mint mondjuk az iskolarendészet vagy bizonyos iskolákban egy kamerarendszer bevezetése – hogyan tudjuk elejét venni ezeknek a helyzeteknek.”

– válaszolta Szentkirályi Alexandra.

Hír TV