2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Szentkirályi Alexandra: Az ország most a járványügyi készültség szakaszába lép

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő volt a vendége.

  • Szentkirályi Alexandra: Az ország most a járványügyi készültség szakaszába lép

Arra a kérdésre, hogyan értékeli a rendkívüli joghelyzetet a kormány Szentkirályi Alexandra közölte, a kormány az elmúlt időszakot nagyon sikeresnek tekinti és ez nemcsak az emberek fegyelmezettségének köszönhető, hanem annak is, hogy mindig időben és határozottan tudtak fellépni. A rendkívüli jogkörökre ezért volt szükség és csak addig volt rájuk szükség amíg a helyzet indokolta. Az ország most a járványügyi készültség szakaszába lép, mely azt jelenti, hogy vakcina hiányában a veszély nem múlt el, de már nem szükségesek a nagyon szigorú szabályzások, de az operatív törzs például továbbra is működik, a kormány pedig minden eshetőségre fel van készülve.

A költségvetési tervezetről a szóvivő elmondta, hogy a jövő évi a gazdaságvédelem költségvetése. A kormánynak továbbra is kiemelten fontosak az eddigi sarokpontok, mint a család és a nyugdíjasok valamint a munkahelyek megóvása, újak létrehozása. Az önkormányzatok vonatkozásában közölte, hogy 116 százalékkal több forrást biztosít majd a kormány számukra, mint az idei költségvetésben szerepelt. Azonban a járványellenes védekezésből mindenkinek ki kell vennie a részét mondta mindezt azokra a kritikákra vonatkoztatva, amik a gépjármű és a szolidaritási adók miatt érték a kormányt, hozzátette, hogy az iparűzési adók hamarosan ismét elkezdenek beáramlani, így az pénzügyi egyensúlyt hozhat majd.

Szentkirályi Alexandra szólt néhány szót az iskolákba kirendelt rendfenntartókról is. 500 intézményt érint majd, a kirendelt személy a tantestület tagjaként működik, fegyver nem lesz náluk, más kényszerítő eszköz igen. Szerencsére nem általános probléma a pedagógus bántalmazás, azonban a kormány szeretne mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt a problémát teljesen megszüntesse.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!