2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Szentkirályi Alexandra: Amikor egy útkereszteződéshez érkeztünk, fontos volt az, hogy kikérjük az emberek véleményét

Hír TV

2021. június 10., csütörtök 20:01

200 ezer forintos minimálbér, adóvisszatérítés, hitelmoratórium. Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány ezúttal a gazdaságról - jelentett be Orbán Viktor. A miniszterelnöki bejelentésekről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel beszélgetett Földi Kovács Andrea a Plusz-Mínusz műsorban.

- Mi értelme konzultálni, ha már a kormány meghozta a döntéseket

indította a beszélgetést Földi - Kovács Andrea.

- A gazdaság újraindításáról szóló konzultáció azoknak a konzultációknak a sorába illeszkedik, amelyeket az elmúlt években is lefolytatott a kormány. Tehát mindig, amikor egy útkereszteződéshez érkeztünk, ahol több irányba is lehetett menni, nekünk fontos volt az, hogy kikérjük az emberek véleményét és olyan irányba haladjunk, ami az emberek többsége is támogat

- válaszolta Szentkirályi Alexandra.

- Függ a konzultáció eredményétől a stratégia? Változhat?

- Természetesen függ. Vannak olyan kérdések, mint például a gyermekesek szja-jának a visszatérítése, ahol egy megerősítésre van szükségünk. A kormány ezt egy jó iránynak tartja, mert úgy látjuk, hogy az elmúlt másfél év azért megviselte, elővette a gyermekes családokat. Nagyon sokaknak otthon kellett maradni az online oktatás miatt, óvodabezárás miatt. De vannak olyan témák is, amik eddig még nem kerültek terítékre, ilyen például a 200 ezer forintos minimálbér-cél.

Teljes beszélgetés:

Hír TV