2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

EP-vita a jogállamiságról, Strasbrourg - élő

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

A baloldal előválasztásra készül, de a Századvég szerint a háttérben már minden alkut megkötöttek. Lesz-e 2022-ben nagy visszatérés? A stúdióban Palóc André a Századvég vezető elemzője. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

  • Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

A Demokratikus Koalíció elképzelései szerint alakul az ellenzéki előválasztás – írja legfrissebb elemzésében a Századvég. A politikai tanácsadó- és kutatócégnél úgy vélik, a baloldalon most is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót.

A felméréssel kapcsolatban Palóc André elmondta, megvizsgálták, hogy miként is lépnek fel annak idején az előválasztás ígéretével az ellenzéki pártok, hiszen arról volt szó, hogy minden egyéni választókörzetben minden párt indít egy szerinte alkalmas jelöltet és majd a szavazók dönthetnek arról, hogy ki lesz az adott választókörzetben az összellenzéki jelölt.

Ehhez képest azt látjuk, hogy számos esetben egyértelművé tették a pártok, hogy számos körzetben már háttéralkuk születtek, sőt várható, hogy további körzetekben lesz-e tekintetben megállapodás

– tette hozzá. Szerinte azt látni, hogy e tekintetben így Gyurcsány Ferenc elképzelése valósul meg.

A Századvég vezető elemzője kiemelte, az ilyen esetek már azt mutatják, hogy az az ígéret, amit a saját választóik felé tettek, azt nem tartják be.

Palóc André arról is beszámolt, hogy a miniszterelnök-jelöltek kapcsán is számos érdekesség kiderült. Felidézte, a korábban az indulást tagadó Karácsony Gergely is bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként megméretteti magát. A Századvég Dobrev Klára, vagy akár Jakab Péter elutasítása miatt a jelenlegi főpolgármester szisztematikus felépítését látja a háttérben, amit számos balliberális médiatermék is megerősít, hiszen hétről-hétre jobb színben próbálják feltűntetni. 

Teljes beszélgetés:

HírTV 

 

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!