2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

2021. május 27., csütörtök 18:58

A baloldal előválasztásra készül, de a Századvég szerint a háttérben már minden alkut megkötöttek. Lesz-e 2022-ben nagy visszatérés? A stúdióban Palóc André a Századvég vezető elemzője. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

A Demokratikus Koalíció elképzelései szerint alakul az ellenzéki előválasztás – írja legfrissebb elemzésében a Századvég. A politikai tanácsadó- és kutatócégnél úgy vélik, a baloldalon most is Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót.

A felméréssel kapcsolatban Palóc André elmondta, megvizsgálták, hogy miként is lépnek fel annak idején az előválasztás ígéretével az ellenzéki pártok, hiszen arról volt szó, hogy minden egyéni választókörzetben minden párt indít egy szerinte alkalmas jelöltet és majd a szavazók dönthetnek arról, hogy ki lesz az adott választókörzetben az összellenzéki jelölt.

Ehhez képest azt látjuk, hogy számos esetben egyértelművé tették a pártok, hogy számos körzetben már háttéralkuk születtek, sőt várható, hogy további körzetekben lesz-e tekintetben megállapodás

– tette hozzá. Szerinte azt látni, hogy e tekintetben így Gyurcsány Ferenc elképzelése valósul meg.

A Századvég vezető elemzője kiemelte, az ilyen esetek már azt mutatják, hogy az az ígéret, amit a saját választóik felé tettek, azt nem tartják be.

Palóc André arról is beszámolt, hogy a miniszterelnök-jelöltek kapcsán is számos érdekesség kiderült. Felidézte, a korábban az indulást tagadó Karácsony Gergely is bejelentette, hogy miniszterelnök-jelöltként megméretteti magát. A Századvég Dobrev Klára, vagy akár Jakab Péter elutasítása miatt a jelenlegi főpolgármester szisztematikus felépítését látja a háttérben, amit számos balliberális médiatermék is megerősít, hiszen hétről-hétre jobb színben próbálják feltűntetni. 

Teljes beszélgetés:

HírTV