2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Szarka Gábor: Bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből

Külföldi művészeti egyetemek segítségével juthatnak diplomához a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt távozó hallgatók. A Freeszfe Facbook-oldalán egy belső felmérésre hivatkozva arról ír, hogy a 150 diák mellett többen is élnének a lehetőséggel. Közben kiderült, hogy továbbra sincs rendben az egyetem akkreditációja, az előző vezetés ugyanis folyamatosan haladékot kért a Magyar Akkreditációs Bizottságtól. A Magyarország élőben vendége Szarka Gábor SZFE kancellár volt.

„Két hírt mondok önnek és arra kérem, hogy önt, hogy mondja meg, hogy van-e összefüggés. Az egyik az, hogy a Freeszfe honlapján azt tették közzé, hogy 150 olyan egyetemista van, aki nem akarja az SZFE-n megszerezni a diplomáját. (…) A másik pedig, hogy itt problémák voltak az egyetem akkreditációjával.”

-        mondta Földi-Kovács Andrea.

„Borzasztó problémákkal kell szembenéznünk. Az akkreditáció csak egy probléma. De például a gazdálkodás, de például a NEPTUN-rendszer használata. Az infrastruktúra állapota, volt állapota. Tehát bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből. Inkább azt mondanám, hogy nem is egyetemként működött ez az egyetem, hanem inkább egy ilyen zártkörű klubként”

-        válaszolta Szarka Gábor.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!