2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Az ellenzék Budapestet akarja ugródeszkaként használni

Politikai versenyre számít a bal és a jobboldal között a következő években az Alapjogokért Központ vezetője. A HírTV Magyarország élőben című műsorában Szánthó Miklós beszélgetett Földi-Kovács Andreával, aki szerint az ellenzék a 2022-es választásra felkészülésre fogja felhasználni az önkormányzati infrastruktúrát.

  • Szánthó Miklós: Az ellenzék Budapestet akarja ugródeszkaként használni

Ahol szoros volt Budapesten a verseny ott bizonyára szerepet játszott az, hogy az utolsó napokban ez a botrány belekeveredett a politikai közbeszédbe

- jelentette ki Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ vezetője a Borkai-ügy kapcsán.

Szánthó Miklós elmondta, vasárnap óta a jobboldali bázisban olyan kialakult, hogy azért, mert a fővárosi eredmények nem teljesen úgy alakultak ahogyan várták, vereségnek könyvelik el. Az Alapjogokért Központ vezetője azonban elmondta, hogy a számokat tekintve a Fidesz-KDNP országosan 52-53 százalékot szerzett.

Egész egyszerűen a választási rendszer mandátumképzési struktúrája más. Egy országgyűlési választáson igazából teljesen mindegy jogilag és politikailag is, hogy a(z) -egyéni- mandátumot egy párt Zala megyéből, Somogyból, Vas megyéből vagy a fővárosból szerzi. Egy EP-választásnál ugye az egész ország képez egy választókerületet és az, hogy a fővárosban nem úgy alakultak, már az előző választásokon sem a Fidesz-KDNP számai, hogy abszolút többséget mutattak volna szavazatban, az nyilvánvalóan nem volt különösebben fontos. Most az EP-választások számai ismétlődtek meg

- fogalmazott Szánthó Miklós. Hozzátette, hogy a fővárosi eredményeket kerületről-kerületre értékelni kell és azokat sem alul becsülni, de az ellenzéki győzelmet túlbecsülni sem szabad.

Az Alapjogokért Központ vezetője elmondta az ellenzék célja, hogy összeálljanak egy egységgé és a későbbiekben ugródeszkaként használják majd Budapestet a 2022-es politikai versenyben. Azt mondta, olyan játékot akarnak majd játszani, mint annak idején Demszky Gábor, hogy a várost nem üzemeltette, de politizált. Hozzátette, a kormánypártnak nem szabad belemennie ebbe a csatába.

Kapcsolódó:

Szánthó Miklós: Továbbra is igaz a mondás, hogy „együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!