2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Szánthó Miklós: A balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat

Hír TV

2020. szeptember 15., kedd 19:43

„Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” címmel készített szemléletformáló kisfilmet az Alapjogokért Központ, amelyet augusztus 20-a óta már több mint egymillióan láttak. Azonban az alkotást a balliberális oldal élesen bírálja, háborús uszításnak titulálta. A kisfilm üzenetéről és az azt ért támadásokról kérdezte Földi-Kovács Andrea Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját.

Balliberális újságírók és politikusok mély aggodalommal tekintenek az Alapjogokért Központ „Igazság, erő, felemelkedés – együtt tesszük naggyá a Kárpát-medencét” című kisfilmjére, amely augusztus 20-a óta érhető el az interneten – vezette fel a témát a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

A kisfilmet augusztus 20-a óta már több, mint egymillióan látták, tehát a magyar lakosság tizede megnézte vagy belenézett. A személyes visszajelzések és a „feeling” alapján elmondható, hogy pozitív volt a szemléletformáló videó fogadtatása – mondta el Szánthó Miklós, majd hozzátette, hogy

sokan dicsérték azt a gondolatiságot is, hogy a daliás idők mellett történelmünk sorscsapásait is megjelenítették.

Földi-Kovács Andrea ezt követően felhívta arra a figyelmet, hogy elindult egy, a filmet támogató sajtókampány is, a köztereken több olyan plakát is megjelent, amelyeken a film egy-egy jelenete látható.

Erre az Alapjogokért Központ igazgatója megjegyezte, hogy a leghevesebb indulatokat az első világháborús csatajelenetet megjelenítő plakát váltott ki. Majd arról beszélt, hogy a plakátkampány célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a videóra, és kifejezetten az az üzenete, hogy éljük meg a magyarságunkat. Külön köszönet illeti az összes balliberális sajtóorgánumot, amely reklámozta ezt a kisfilmet.

Szánthó Miklós az elhangzottakhoz azt is hozzáfűzte, hogy

sajnálja azt, hogy a balliberális oldalon képtelenek megélni a saját magyarságukat, és azt is sajnálja, hogy a magyar történelem fajsúlyos történelmi eseményeitől és azoknak a hőseitől egyesek sikítófrászt kapnak.

Az igazgató mindebből azt a következtetést vonta le, hogy létezik egy olyan túlérzékenyített véleményközeg Magyarországon, amely a magyar múlttól, a magyar történelemtől berzenkedik

Teljes beszélgetés:

Hír TV