2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Szabó Tünde: Újraindul a sportélet

2020. május 4., hétfő 18:01

Bodáné Gálos Márta: A diákok boldogok voltak, hogy elkezdődtek az érettségik

A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában élőben kapcsoltuk Bodáné Gálos Mártát, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatóját. 

Bodáné Gálos Márta elmondta, hogy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában 174 végzős diák kezdte meg magyar nyelv és irodalom vizsgákkal az idei érettségit. A tanulók nagyon készültek a mai vizsgákra, fegyelmezett viselkedést tanúsítottak, betartva minden higiéniás előírást.

Fegyelmezetten zajlott Szegeden is a hétfői érettségi vizsga

Vidéken szigorú menetrend szerint enyhültek a koronavírus-járvány miatti korlátozások, Budapesten és Pest megyében viszont még érvényben maradnak a korlátozások, mivel ott van a legtöbb fertőzött. Révész Zsolt, a Hír TV tudósítója arról számolt be, hogy hogy volt olyan középiskola, ahol több kapun engedték be a vizsgázókat, és kisebb csoportokban engedték és helyezték el őket. Egy helyiségben csak egy vizsgáztató volt végig bent. A bejáratoknál fertőtlenítővel átitatott szőnyegeket tettek le, mindenkinek adtak kézfertőtlenítőt, és minden diáknak biztosították a maszkot és a kesztyűt. A tudósító azt tapasztalta, hogy aki csak tehette, autóval érkezett a vizsga helyszínére, nem kockáztatták meg a vidékiek sem a tömegközlekedést.

Szervezett keretek között újra lehet edzeni, versenyezni

„A mai naptól életbe lépett az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy sporteseményeket, valamint edzéseket lehet tartani a sport területén. Ez egy megengedő jogszabály, azaz a vírus nem múlt el, de ugyanakkor ezért is felelősségteljesen kell minden sportszervezetnek, klubnak, sportszakembernek betartani azokat a szabályokat, amelyek eddig is érvényben voltak. Mivel sportág specifikusan hozzák meg a sportszövetségek ezt követően azokat a szabályozásokat, amelyeket be kell tartania a sportolónak, valamint a sportszakembernek is”

- mondta az államtitkár.

HírTV