2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Magyarország élőben

Soltész Miklós: A bizalom az alapja ennek az összefogásnak

A Hír TV Magyarország élőben extra műsorának Soltész Miklós államtitkár és Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója volt a vendége, akik többek között elmondták, hogy a jelenlegi helyzetben, hogyan is segíthetnek az adakozni vágyók a leginkább.

  • Soltész Miklós: A bizalom az alapja ennek az összefogásnak

Földi-Kovács Andrea, műsorvezető azon kérdésére, hogy a járvány mennyire mozgósította az embereket Soltész Miklós, államtitkár elmondta, hogy a jelenlegi helyzet mindenkire sok feladatot ró, azonban a legtöbb esetben amikor összefogásra van szükség egyfajta mozgalmi feladat történik, itt most más a helyzet, hiszen sokkal szigorúbb szabályokat kell betartani, mint mondjuk egy árvíz esetén.  

Écsy Gábor atya elmondta, hogy sok adomány érkezik, azonban mérlegelniük kell, mit fogadnak be, a szokásos húsvéti tartós élelmiszergyűjtést is felfüggesztették jelenleg és igyekeznek az adakozni vágyókat a 1357-es telefonszám hívására, illetve a nemzeti összefogás számlaszámra való utalásra buzdítani.

Révész Máriusz https://segitunkegymasnak.hu/ oldalán megtalálhatják a megfelelő információkat a felajánlásokkal kapcsolatban, itt megtalálható az országban lévő hat nagy karitatív szervezet minden szükséges információja. Figyelmeztettek tovább a csalókra, akik igyekeznek kihasználni a jelenlegi helyzetet. Azok, akik valamely karitatív szervezetnek gyűjtenek mostantól rendelkeznek egy hivatalos kártyával, amely 0-24 órában leinformálható, ha valakiben kétség merülne fel. Soltész Miklós javasolja az önkormányzatoknak is, főleg a nagyobb városokban, hogy valamilyen hasonló módon segítsenek a segítőiknek beazonosítani magukat.

Teljes beszélgetés: 

 

Németh Franciska: Ha otthon marad, aki teheti azzal segíti az egészségügyben dolgozókat a legjobban

Elképesztően példásnak tartja az iskolabezárást Németh Franciska aki a színészi karrierjét hagyta ott, hogy ápolónőként dolgozzon. „Innentől kezdve nem lehet a felelősséget a kormányra és más felső szintekre tolni, hiszen a lakosságon és az otthonmaradási hajlandóságon múlik a merre tovább” - nyilatkozta Németh Franciska a Mandinernek.

Hogyan élik meg a kialakult helyzetet az egészségügyben dolgozók? - tette fel első kérdését Földi - Kovács Andrea. 

Egyelőre jól kezelhető a helyzet, napi szinten tartják egymással az egészségügyben dolgozók a kapcsolatot - mondta az ápolónő. Természetesen ugrásra készen van mindenki, az elhivatottság az összes kollégán látszik és érződik. A betegek a legjobb ellátást kapják - tette hozzá. 

Hogy pontosan mit tehetünk az egészségügyi dolgozókért kérdésre, Németh Franciska azt mondta: ha otthon marad, aki teheti azzal segíti az egészségügyben dolgozókat a legjobban. Emellett munkatársaival együtt hálás a sok segítségért és felajánlásokért.

Teljes beszélgetés:

Házy Attila: Gazdasági és egészségügyi szempontból jó lenne a határnyitás Balassagyarmat környékén

A magyar illetve a környező országokban bevezetett határzár fennakadásokat okozhat a munkaerő áramlásban ezért Szijjártó Péter csütörtökön videokonferencián egyeztetett osztrák, cseh és szlovák hivatali kollégáival így pénteken a szlovák és a magyar hatóságok újra megnyitották a komáromi határátkelőt a két ország állampolgárai, vagyis az ingázók számára. Nógrád megyében azonban még mindig komoly kerülővel lehet csak eljutni, erre keresnek megoldást a térségben.

A Hír TV tudósítója Házy Attila Balassagyarmatról jelentkezett be a Magyarország élőben extra című műsorunkban. Kollégánk elmondta folyik az egyeztetés, melyet a balassagyarmati polgármester kezdeményezett, annak kapcsán, hogy megkönnyítse a két ország között ingázók életét. Ahogy megtudtuk, jelenleg egy Balassagyarmaton vagy Salgótarjánban dolgozó felvidéki 1-2 órás kerülővel jut csak haza. A városban dolgozók 10 százaléka a Felvidékről jár át, így gazdasági és egészségügyi szempontból is jó lenne a határnyitás.  

Teljes beszélgetés:

Orvosi eszközök érkeztek Kínából

Salát Gergely sinológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense beszélt Magyarország élőben extra című műsorunkban arról, hogy milyen segítséget nyújt Kína az európai országoknak.

Kína az új típusú koronavírus megbetegedésének elsőszámú gócpontjává vált. Ott ugyanakkor mára elkezdődött enyhülni a járvány. Ennek következtében Kína meg tudja osztani tapasztalatait és eszközeit a járvány megfékezésének és a körülmények enyhítésének érdekében.

Olaszországba is szállítottak nem pusztán eszközöket, de orvosokat is.

Ami a járvány elterjedésének második hullámát illeti, Kína valószínűleg nem követné el ismét, a január első heteiben elkövetett hibát, ami miatt már bocsánatot is kértek, hiszen nem fordítottak kellő figyelmet a járványt elsőként észlelő orvos felhívására, aki azóta el is hunyt a betegség következtében.

A vírus eredetének meghatározásáig még legalább hónapok, de nagy valószínűséggel évek telhetnek el.

Ami a különféle összeesküvés elméleteket illeti, Kína és az Amerikai Egyesült Államok polgárai egyaránt sok ilyet kreálnak, amiknek nem szabad bedőlni.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!