2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

Simicskó István: Jó döntés volt a különleges jogrend bevezetése

Bölcs és jó döntés volt a különleges jogrend bevezetése Magyarországon - mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Simicskó István országgyűlési képviselő. A KDNP politikusa arról is beszélt, hogy ezek a különleges jogrendek szerte a világon ahhoz nyújtanak egy keretrendszert, hogy válsághelyzetben is működőképes tudjon maradni egy jogállam.

  • Simicskó István: Jó döntés volt a különleges jogrend bevezetése

Megszűnik a veszélyhelyzet, visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament. Elhangzott, hogy Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője szakértője a különleges jogrendeknek, és ennek kapcsán azt a kérdést tette fel Velkovics Vilmos műsorvezető a képviselőnek, hogy mennyire volt indokolt idehaza a járványügyi helyzet kapcsán bevezetni ezt a különleges jogrendet.

Simicskó István leszögezte, hogy egyértelműen indokolt volt a bevezetése, és az eredmények is ezt mutatják. Emlékeztetett arra, hogy

a kormány ma hozza meg a döntést arról, hogy a jelenleg még érvényben lévő veszélyhelyzet megszűnjön, ez a különleges jogrendi tényállás átalakul, egy átmeneti szabályozás lép életbe, hiszen a járványügyi készültség megmarad

– mondta el.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a különleges jogrendeket azért alkották meg a jogalkotók, mert ha bekövetkezik egy válsághelyzet, legyen az természeti vagy ipari katasztrófa, netán háború, akkor is

létezik a jogállamban egy olyan keretrendszer, ami szerint el lehet járni, mindemellett működőképes tud maradni az ország, hatékony lesz a védekezés, és megkapja a végrehajtó hatalom a kellő cselekvési lehetőség

– magyarázta.

Simicskó István hangsúlyozta, hogy bölcs és jó döntés volt Magyarországon a rendkívüli jogrend bevezetése, és hiába támadta az ellenzék folyamatosan ezt az intézkedést, az ország eredményesen védekezett e keretek között a járvány ellen, és ehhez a magyar emberek is hozzájárultak fegyelmezettségükkel.

A képviselő kitért arra, hogy az elmúlt időszakból le kell vonni a szükséges tanulságokat, és semmiképp nem szabad kidobni a most megismert védelmi rendszert. Azonban érdemes lenne áttekinteni a különleges jogvédelmi rendszereket és tényállásokat, mindemellett megérné egy válsághelyzetekre vonatkozó külön törvényt is alkotni - hívta fel a figyelmet Simicskó István.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalom:

Éjféltől megszűnik a veszélyhelyzet

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!