2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Simicskó István: Az ellenzék csak politikai cirkuszt csinál

2020. július 31., péntek 19:30

Sem a Fidesz, sem pedig a KDNP képviselői nem vesznek részt a parlament hétfői rendkívüli ülésén, amit a DK kezdeményezésére hívtak össze. A napirendek között egy politikai nyilatkozat elfogadása is szerepel, amely a kormányt bírálja az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodás miatt. Simicskó István, a kereszténydemokraták frakcióvezetője a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta, Orbán Viktor kormányfő Magyarország érdekeinek megfelelően járt el Brüsszelben, az ellenzék pedig csak politikai cirkuszt csinál.

A rendkívüli parlamenti ülést a Demokratikus Koalíció kezdeményezte, mert az ellenzéki párt állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök elárulta a magyarokat Brüsszelben. Simicskó István a HírTV stúdiójában leszögezte, a magyar kormányfő élt azzal a felhatalmazással, amit korábban a parlament megadott neki, sőt még azon túl is teljesített, hiszen sikerült kiharcolnia plusz hárommilliárd eurót a magyar gazdaság felélénkítésére. Szerinte, ha az ellenzék „józanul” látná a dolgokat, akkor elismerné, hogy egy hosszú és eredményes csatát van túl a miniszterelnök, aki a magyar érdekeknek megfelelően járt el.

Ha valaki nézi őszintén a teljesítményt, nézi azt, hogy nem engedtünk a politikai zsarolásnak, nem kellett megváltoztatni a bevándorláspolitikánkat, továbbra is visszük azt a politikát, ami Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú

– tette hozzá a politikus.

Simicskó István szerint egyértelmű, hogy semmi értelme átalakítani a parlamentet az ellenzék által kreált politikai cirkuszt színterévé.

Teljes beszélgetés:

HírTV