2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Magyarország élőben

Simicskó István: Aki szívvel küzd az legyőzhetetlen, de erőre és észre is szükség van

A baloldali pártok nem határolódnak el a DK újbudai polgármesterétől. László Imre egy közgyűlési vitában Hitlert dicsérte. A stúdióban Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője volt, aki szerint vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése. Náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát László Imre. Újbuda DK-s polgármestere a Heti TV reggeli műsorában éppen azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miért méltatta Hitlert egy közgyűlési vitában.

  • Simicskó István: Aki szívvel küzd az legyőzhetetlen, de erőre és észre is szükség van

„Amikor először meghallottam nem hittem a fülemnek, hogy valaki közéleti emberként, de akár magánemberként is egy baráti társaságban vagy máshol pozitív összefüggésben emlegeti Adolf Hitlert. Én azt hittem, hogy a magyar, európai vagy világ közgondolkodása is a XX. századot olyan módon zárta le, hogy azt mondta, hogy egy népirtó, fajelméletet megálmodó, beteges gondolkodású sötét személyisége az emberiségnek a történelmében és egyértelműen negatív szereplő. Ebben bármilyen pozitív gondolkodást és összefüggést felfedezni megdöbbentő”

- reagált László Imre Hitelt dicsérő kijelentésére a KDNP frissen megválasztott frakcióvezetője. Elmondta, a KDNP folyamatosan egy kormányt támogató és a keresztény értékeket hangsúlyosan vállaló és hirdető munkát folytat. Harrach Péter 10 éves vezetése után vehette át képviselőcsoportot László Imre, aki szerint nagyon magas a mérce Harrach munkája után.

„Egy aktívabb időszak jön abban az értelemben, hogy a választások is közelednek és 2022-re is fel kell készülnünk. Szeretném azt a józan politikai kultúrát tovább vinni, amit Harrach Péter megalapozott. (…) Elsősorban nyilván a családok pártja a KDNP, tehát egyfajta emberközpontú politizálás, a családok támogatása, a keresztény értékek megvallása és erősítése a politikai szerepünk.”

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!