2020. november 29.,
vasárnap, Taksony napja

Simicskó István: Aki szívvel küzd az legyőzhetetlen, de erőre és észre is szükség van

2020. június 29., hétfő 19:13

A baloldali pártok nem határolódnak el a DK újbudai polgármesterétől. László Imre egy közgyűlési vitában Hitlert dicsérte. A stúdióban Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője volt, aki szerint vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése. Náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát László Imre. Újbuda DK-s polgármestere a Heti TV reggeli műsorában éppen azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miért méltatta Hitlert egy közgyűlési vitában.

„Amikor először meghallottam nem hittem a fülemnek, hogy valaki közéleti emberként, de akár magánemberként is egy baráti társaságban vagy máshol pozitív összefüggésben emlegeti Adolf Hitlert. Én azt hittem, hogy a magyar, európai vagy világ közgondolkodása is a XX. századot olyan módon zárta le, hogy azt mondta, hogy egy népirtó, fajelméletet megálmodó, beteges gondolkodású sötét személyisége az emberiségnek a történelmében és egyértelműen negatív szereplő. Ebben bármilyen pozitív gondolkodást és összefüggést felfedezni megdöbbentő”

- reagált László Imre Hitelt dicsérő kijelentésére a KDNP frissen megválasztott frakcióvezetője. Elmondta, a KDNP folyamatosan egy kormányt támogató és a keresztény értékeket hangsúlyosan vállaló és hirdető munkát folytat. Harrach Péter 10 éves vezetése után vehette át képviselőcsoportot László Imre, aki szerint nagyon magas a mérce Harrach munkája után.

„Egy aktívabb időszak jön abban az értelemben, hogy a választások is közelednek és 2022-re is fel kell készülnünk. Szeretném azt a józan politikai kultúrát tovább vinni, amit Harrach Péter megalapozott. (…) Elsősorban nyilván a családok pártja a KDNP, tehát egyfajta emberközpontú politizálás, a családok támogatása, a keresztény értékek megvallása és erősítése a politikai szerepünk.”

Teljes beszélgetés:

HírTV