2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Salát Gergely: Kína fő célja az, hogy megakadályozza a vírus visszavitelét az országba

Hír TV

2020. november 18., szerda 18:51

Az év elején az egész világ megtanulta Vuhan nevét. A kínai városból indult az új koronavírus-járvány, amely már csaknem másfél millió ember halálát okozta. Miközben Európa és Amerika szigorú szabályokkal próbálja ellapítani a járványgörbét, az ázsiai országban már alig okoz gondot a halálos kór. Ehhez azonban kellett egy olyan kormány, amely zéró toleranciát alkalmazva gyakorlatilag több hétre teljesen elszigetelte a csaknem másfél milliárd lakosú országot. Ma már alig van fertőzött, van viszont vakcina, amely újra megkerülhetetlenné teheti Kínát. A Magyarország élőben extra vendége volt Salát Gergely, Kína szakértő.

Kínában jelent meg először a vírus, ha Vuhanban sikerült volna időben elkapni, akkor nem lenne ilyen pocsék évünk, mint amilyen van, de a világ nagyrészével ellentétben Kínában sikerült megfékezni, úgy tűnik, hogy ott vége a járványnak. Mire összpontosítanak most a kínaiak? - kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

A fő cél az, hogy megakadályozzák a vírusnak a visszavitelét az országba. Tavasszal egy nagyon kemény lezárással gyakorlatilag megakadályozták, hogy a fertőzési láncok azok folyamatosak maradjanak. Gyakorlatilag eltűnt a vírus tavasszal és azóta kőkeményen korlátozzák a beutazó forgalmat másrészt pedig a kiutazó forgalmat. Gyakorlatilag a kínaiak nem mennek külföldre és a külföldiek nem mennek Kínába 

- mondta Salát Gergely, Kína szakértő.

Hír TV