2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Rusvai Miklós: A legjobbak közül való ez a vakcina

Hír TV

2020. december 14., hétfő 18:52

Az orvosok szerint heteken belül csökkenhet a napi fertőzöttek száma Magyarországon. Sokan úgy számolnak, hogy a járvány második hulláma már platón van, ha betartjuk a szabályokat, akkor januárban már a mostaninál is kevesebb covidos beteg ellátására lesz szükség. A járvány lassulását a vakcina is segíti majd, amely várhatóan még idén megérkezik, de a lakosság tömeges oltása majd 2021-ben kezdődhet meg. A vakcináról és az azzal kapcsolatos részletekről Rusvai Miklós, virológus beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

A virulógus elmondta, hogy jelenleg a Pfizer vakcinája halad élen a versenyben, mind az USA-ban, mind Európában jól áll az engedélyeztetési folyamatban, a lakosság oltása december végével – januárral megkezdődhet. Rusvai Miklós kijelentette:

A legjobbak közül való ez a vakcina, én is habozás nélkül oltatnám magamat, akár már holnap.

 A szakember az oltási regisztrációt szorgalmazta, hiszen a jelentkezéssel elősegítjük az oltási folyamat megtervezését, amely logisztikai szempontból is jelentős feladat lesz. A vakcinák ampullás formában érkeznek majd, tálcás kiszerelésekben, melyeket -70 fokra hűtenek, amint a vakcina kikerül erről a hőmérsékletről 5 napig őrzi meg hatásosságát. Rusvai Miklós közölte, eddig 12.000 mutációját találták meg a vírusnak, azonban eddig úgy tűnik a vakcina tökéletes védelmet biztosít majd mind ellen. Az oltóanyag beadását azok számára is ajánlja a virulógus, akik már átestek a megbetegedésen, hiszen ezáltal még erősebben tud a szervezet védekezni a vírussal szemben.

Kapcsolódó:

Operatív Törzs: Mindenki tartsa be a bevásárlások során a járványügyi intézkedéseket!

Hír TV