2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Rétvári Bence: A kormány a fizetésnövelő döntéseit tartotta és viszi tovább

A válság ellenére egészségügyre, oktatásra és nyugdíjra is több pénz jut jövőre, mint idén. A Magyarország élőben vendége Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára volt.

  • Rétvári Bence: A kormány a fizetésnövelő döntéseit tartotta és viszi tovább

„Péntekre a parlament elfogadta a 2021-es költségvetést ellenzéki támogatás nélkül. Ez minden szempontból egy speciális költségvetés volt, ugye egy koronavírus-járvány után, negatív gazdasági hullámban és sok változó mellett kellett végülis valamit mondani a jövő évre. Mindennek ellenére az egyik nagy nyertese a jövő évi költségvetésnek az EMMI alá tartozó több terület ugye, családpolitikai támogatások, egészségügy, szociális szféra, oktatás. Honnan van ez a sok pénz? Átcsoportosításból?”

-          kérdezte  a műsorvezető.

„Valóban szerencsére minden humán terület, ahogy ön is mondta, oktatás, egészségügy többletforrásokra számolhat. Emlékszünk, valóban bő egy évtizeddel ezelőtt, amikor egy másik válságkezelés volt, amelyik a megszorításokra épült. Minden ágazat, – most ha a kultúrát végig nézzük, egészségügyet, oktatást, a szociális területet vagy a nyugdíjakat – mindegyiknél visszavágás, csökkentés megszorítás volt, egy olyasfajta válságkezelésben hittek vagy olyasfajta válságkezelést diktáltak, inkább azt mondom, hiszen ott egy hitel-gyűrűben volt benne a kormányzat, egyre szorosabbra fogták a hitelezők a gyeplőt. Emlékszünk, hogy még a parlamentet és  Szent Koronát is elzálogosítottál abban az időszakban és épp ezért minden embertől elvettek és elvettek, mert azt hitték, hogy ez a válságkezelésnek a helyes útja. Mi ugye a kanyarban akarunk gyorsítani, hogy aztán az egyenes szakaszon előzzünk, ezért fontos, hogy a kormány például mindazokat a fizetésnövelő döntéseit tartotta és viszi tovább, amelyeket korábban elhatározott.(…)”

-          válaszolta Rétvári Bence.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!