2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Rétvári Bence: A kormány a fizetésnövelő döntéseit tartotta és viszi tovább

Hír TV

2020. július 6., hétfő 20:21

A válság ellenére egészségügyre, oktatásra és nyugdíjra is több pénz jut jövőre, mint idén. A Magyarország élőben vendége Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára volt.

„Péntekre a parlament elfogadta a 2021-es költségvetést ellenzéki támogatás nélkül. Ez minden szempontból egy speciális költségvetés volt, ugye egy koronavírus-járvány után, negatív gazdasági hullámban és sok változó mellett kellett végülis valamit mondani a jövő évre. Mindennek ellenére az egyik nagy nyertese a jövő évi költségvetésnek az EMMI alá tartozó több terület ugye, családpolitikai támogatások, egészségügy, szociális szféra, oktatás. Honnan van ez a sok pénz? Átcsoportosításból?”

-          kérdezte  a műsorvezető.

„Valóban szerencsére minden humán terület, ahogy ön is mondta, oktatás, egészségügy többletforrásokra számolhat. Emlékszünk, valóban bő egy évtizeddel ezelőtt, amikor egy másik válságkezelés volt, amelyik a megszorításokra épült. Minden ágazat, – most ha a kultúrát végig nézzük, egészségügyet, oktatást, a szociális területet vagy a nyugdíjakat – mindegyiknél visszavágás, csökkentés megszorítás volt, egy olyasfajta válságkezelésben hittek vagy olyasfajta válságkezelést diktáltak, inkább azt mondom, hiszen ott egy hitel-gyűrűben volt benne a kormányzat, egyre szorosabbra fogták a hitelezők a gyeplőt. Emlékszünk, hogy még a parlamentet és  Szent Koronát is elzálogosítottál abban az időszakban és épp ezért minden embertől elvettek és elvettek, mert azt hitték, hogy ez a válságkezelésnek a helyes útja. Mi ugye a kanyarban akarunk gyorsítani, hogy aztán az egyenes szakaszon előzzünk, ezért fontos, hogy a kormány például mindazokat a fizetésnövelő döntéseit tartotta és viszi tovább, amelyeket korábban elhatározott.(…)”

-          válaszolta Rétvári Bence.

Hír TV