2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Magyarország élőben

Potápi: Az a cél, hogy a külhoni magyar közösségek visszakapják életerejüket

Mintegy nyolc-kilencszeres túljelentkezés van a Nemzeti újrakezdés program első pályázati körére – hívta fel rá a figyelmet Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Magyarország élőben című műsorunk hétfői adásában. A politikus úgy fogalmazott, szinte mindenhol ugrásra készen állnak a szervezetek és mindenki abban bízik, hogy a járvány után ugrászszerű fejlődésnek indul a Kárpát-medence.

  • Potápi: Az a cél, hogy a külhoni magyar közösségek visszakapják életerejüket

A 2021. április 15-én közzétett 1,5 milliárd forint keretösszegű Nemzeti újrakezdés program első pályázati körében a magyarság összetartozása és szülőföldön való boldogulása szempontjából meghatározó tevékenységet folytató szervezetek működésére, fejlesztésére és eszközbeszerzésének megvalósítására nyújthattak be pályázatot 300 000 és 5 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra. A pályázat sikerét bizonyítja – a 2021. május 14-i benyújtási határidőig – a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez beérkezett közel 3200 pályázat.

Potápi Árpád János felidézte, a járvány hullámaiban több testvértelepülés lakói nem tudtak találkozni egymással, ezért most mindenki arra készül, hogy a élet újraindulásával a határok újra le fognak dőlni.

Emlékeztetett, a magyar kormány lehetővé tette a külhoni magyarság számára, hogy felvegye az oltást, itt, Magyarországon és június 19-től nem csak regisztrálni, hanem időpontot is tudnak foglalni a külhoni magyarok, illetve június 22-től a határmentén élő nem magyar állampolgár és nem magyar nemzetiségű lakosok is élhetnek az oltási lehetőséggel.

Teljes beszélgetés:

 

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!