2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Potápi Árpád: A magyar kormány egyik sikerágazata volt a nemzetpolitika

Hír TV

2020. június 3., szerda 19:05

Trianon 100. évfordulóján kerül majd a Parlament elé az a politikai nyilatkozat, mely a nemzeti önazonosság védelméről szól. A 12 pontos nyilatkozatban szerepel többek között, hogy legyen nemzeti önazonossághoz való joga minden őshonos nemzetnek. A cél, hogy a kárpát-medencei magyarságot egységes közösségként kezeljék és a viszontagságok után a külhoni magyar lét ne lehessen több hátrány. A részletekről Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Potápi Árpád elmondta, hogy hosszú ideig az utódállamok politikája nem változott, negatívan érintette a magyarságot, ahol az utóbbi időben látványos fejlődés tapasztalható, az Szerbia, de bizakodóan tekintenek az új szlovák kormányra is, továbbá remélik, hogy a magyar-ukrán tárgyalások kimozdítják a két ország kapcsolatrendszerét a jelenlegiből. Romániával kapcsolatban, pedig úgy fogalmazott, hogy remélik pozitív változás következik majd be a kormányváltás után.

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár kijelentette, hogy a magyar kormány egyik sikerágazata a nemzet politika, melynek alapjait 10 éve a kettős állampolgárság megszavazásával tették le, a holnap leadásra kerülő nyilatkozat pedig egy újabb mérföldkő lesz.

Hír TV