2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Perényi Zsigmond: Nem jó, ha az ellenzék tudatosan akarja félrevezetni a közvéleményt

Hír TV

2020. április 23., csütörtök 19:06

Még tart az európai uniós csúcs, ahol a tagállamok állam és kormányfői a koronavírus okozta gazdasági sokkra próbálnak választ találni. Az unió több fórumon is arról beszélt, hogy a tagállamokat támogatja a védekezésben. A magyar kormány azonban erről nem tud. A felmerült kérdésekre a Magyarország élőben extrában Perényi Zsigmond európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár válaszolt.

Új Marshall-segélyről állapodnak meg ma, vagy miről? - indította el ezzel a kérdéssel a beszélgetést Velkovics Vilmos. 

"Erről majd miniszterelnök úr részletesen beszél, de bizakodjunk, hogy jó lesz Magyarországnak!"

- mondta az államtitkár. 

Újhelyi István állítását, miszerint 2000 milliárd forint pluszforrást kap Magyarország hogy kell érteni?

"Én nem tudom, szükség az mindenféleképpen lenne rá és, ha ezt késpivelő úr megtalálta akkor szóljon nekünk is – reagált a műsorvezető felvezetőjére az államtitkár. Ha megnézzük a költségvetési kiadás - és bevételi összeget, akkor látszik, hogy nem változott semmi. Se kevesebbel, se többel nem rendelkezik a bizottság és az éves keretét sem változtatta meg. Innentől kezdve arról beszélni, hogy több pénzt kap Magyarország….teljesen értelmetlen! (…)"

"A másik dolog amit mostanában a hírekben hallunk, hogy a bizottság jóváhagyta a nagy gazdaságvédelmi akciótervet, ezt a 350 milliárdost. Itt is egy félreértés van, a bizottság részéről szerintem egy félreértés, az ellenzéknél meg nem tudom mi van, amatőrök vagy tudatosan akarják félrevezetni a közvéleményt…az se jó! (…) - fejtette ki véleményét Perényi Zsigmond. 

Teljes beszélgetés: 

Márta István: Padlóra küldte a fesztiválszervezőket a vírus

Áll a bál a fesztiváliparban, az egyik legnagyobb állandó szabadtéri koncerthelyszín ugyanis bejelentette, hogy a járvány miatt elmaradó, később rendezendő jegyek árát nem adja vissza. Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke adott tájékoztatást ezzel kapcsolatban, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Az eddig elmaradt, valamint a májusban és júniusban elmaradó fesztiválok, a teljes kínálat mintegy harminc százalékát teszik ki. Ami az azt követő időszakot illeti, arról sem lehet tudni egyelőre biztosat.

Több fesztivál is tanácstalan egyelőre, a jogszabályok ugyanakkor megengedik, hogy a fesztiválok jegyeit továbbra is árulják, a bizonytalanság ellenére. A különféle fesztiválok különféleképpen igyekeznek megoldást találni. A fesztiválok megtartásának eltolásával, a jegyek máskori felhasználásával és egyéb ötletekkel.

Nagy a zavar, hiszen a vezetők még soha nem kerültek ilyen helyzetbe, de továbbra is bíznak a fesztiválok beindulásában, egyelőre semmi nem biztos.

Teljes beszélgetés: 

Tovább dagad a botrány a Pesti úti idősotthon körül

Lassan ráomlik a járványhelyzet Karácsony Gergelyre, konkrétan a Pesti úti szociális otthonban meghalt és megbetegedett idősek ügye. És nem halad a dolog a megoldás felé, csak egyre nagyobb a médiazaj.

„Én úgy gondolom természetesen, mint ahogy az már látható volt az elmúlt 1 hétben felelősség áthárítással próbálkozik a főpolgármester úr, illetve tulajdonképpen a budapesti városvezetés is. Nyugodtan mondhatjuk ezt, mert nem csak Karácsony Gergely, hanem az ő helyettesei, a főpolgármester-helyettesek sem tudnak egyértelműen fogalmazni a Pesti úti idősek otthona kérdésében, ami én úgy gondolom, hogy rendkívül aggályos mind politikai, mind jogi értelemben”

- mondta a Nézőpont Intézet politikai elemzője, Tóth Erik.

Teljes beszélgetés:

Hír TV