2021. március 5.,
péntek, Adorján, Adrián napja

Pávkovics Gábor: Idén elmarad a mohácsi busójárás

2021. január 13., szerda 20:02

Idén elmarad a busójárás, több utazási iroda kínálatában mégis szerepel az esemény. A helyi városvezetés szerint nem szabad kockáztatni 50-60 ezer ember meghívását a városba, az esemény lemondásáról egyhangú döntés született Mohácson. A Magyarország élőben vendége Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere volt.

A járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást - közölte a Duna-parti város polgármestere. Pávkovics Gábor közleményében azt írta: a rendezvény törlésével kapcsolatos döntését a város képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel való egyeztetést követően hozta meg. Mint fogalmazott, “a mindenkori szereplőkért, résztvevőkért, és a közönségért érzett felelősségtől áthatva” határozott úgy, hogy a télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben 2021-ben semmilyen program nem lesz a településen.

A polgármester arra kérte az érintetteket, érdeklődőket, hogy a busójárás idejére városukba ne szervezzenek kirándulásokat, turistautakat.

„Novemberben megszületett az a döntés, hogy a Covid járványra és annak elhúzódására való tekintettel a februári rendezvényünket nem tudjuk megrendezni és ezt bejelentettem a médiában, írott sajtóban is és a napokban több helyről kaptam olyan információkat, hogy különböző utazási irodák, vagy álutazási irodák buszos túrákat szerveznének Mohácsra, mert meg lesz tartva a busójárás. Ez egy tévedés! A busójárást véglegesen lemondtuk”

- mondta Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere.

Teljes beszélgetés:

HírTV