2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Parragh László: 1000 milliárd forint nagyságrendben tudtunk pénzt kihelyezni

2021. április 8., csütörtök 19:50

A gazdaság újraindításáról, a kamara ötleteiről Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Konkrét javaslattal élt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a nyitást, a lazítást illetőleg. Azt mondták: a védettség igazoló kártyával rendelkezők élvezhessenek előnyt bizonyos szolgáltatások igénybevételekor, amennyiben az átoltottak száma eléri a kívánt szintet. A gazdaság újraindításáról, a kamara ötleteiről Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét kérdezte Földi-Kovács Andrea.

 

-      Nyújt e bármilyen segítséget a kamara azoknak a cégeknek, kisvállalkozásoknak, akik valóban csődközeli állapotban vannak – kérdezte Földi-Kovács Andrea.

 

-      Tavaly 600 milliárd forint hitelt helyeztünk ki a Széchenyi kártyán keresztül, a helyi iparűzési adót felére csökkentettük a kkv-szektornak, nem engedtük az önkormányzatoknak, hogy feljebb emeljék az egyéb adókat. (…) Akár 1000 milliárd forint nagyságrendben tudtunk pénzt kihelyezni ebbe a körbe – hangsúlyozta Parragh László.