2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Palóc André: Visszatetszést kelt az MSZP kioktatása

Az Országgyűlés hétfői napirend előtti felszólalásait Palóc Andréval, a Századvég vezető elemzőjével tekintette át a műsorvezető, Trombitás Kristóf.

  • Palóc André: Visszatetszést kelt az MSZP kioktatása

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője kezdte a napirend előtti felszólalásokat. A képviselő azt állította, hogy a társadalom jelentős része a főbb kérdésekben az ellenzékkel ért egyet, majd fel is sorolt hat olyan problémát, amelyet a kormány nem tud megoldani, ellenben az ellenzék igen.

Tordai Bence értesült arról, hogy az időközi országgyűlési választást elveszítette az ellenzéki összefogás

-          tette fel a kérdést a műsorvezető Palóc Andrénak.

Az elemző felidézte, hogy a legutóbbi borsodi időközi választáson az ellenzéki összefogásnak nem sikerült lebontania a Fidesz kétharmados többségét, bár a programukban azt hirdették. Azóta látványosan kerülik ezt a témát.

Az elemző arra is kitért, hogy szemmel láthatóan Tordai Bence nem érti azt a kérdést, amelyről nemzeti konzultációk is szólnak. Palóc André megjegyezte, hogy

a konzultációk azt a célt szolgálják, hogy a kormány két választás között tudjon egyeztetni a választókkal az őket érintő legfontosabb ügyekben. De az ellenzéki képviselő azt is elfelejtette, hogy a koronavírussal kapcsolatos védekezés intézkedéseiről is mintegy kétmillióan mondták el a véleményüket

– hívta fel a figyelmet az elemző.

A beszélgetés során foglalkoztak Harangozó Tamás (MSZP) felszólalása kapcsán az október 23-i SZFE melletti kiállást célzó tüntetést is, amelyen több ezren vettek részt. Harangozó Tamás az egyetem körüli ügy kapcsán felszólalásában a legsötétebb náci és kommunista időket emlegette. Minderre Palóc André azt reagálta, hogy 

pont attól a párttól visszatetsző a kioktatás jogállamiság vagy diktatúra tekintetében, amely 14 évvel ezelőtt a békés tüntetők közzé lovas rendőröket vezényelt, szemeket lövetett ki, illetve vízágyúztatott. A mostani tüntetés rendben lezajlott, senkit nem ért semmilyen sérelem. A jogállamokban ez így van rendjén egy tüntetésen

– húzta alá az elemző.

Teljes elemzés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!