2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Orosz Pál: Inspirálhatja a mostani csapatot a 25 évvel ezelőtti BL-menetelés

2020. október 16., péntek 19:55

Negyedszázada történt, hogy történelmet írt a Fradi. A labdarúgócsapat egész Európának meglepetést okozott azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Az évfordulóra a FradiMédia egy dokumentumfilmet készített Szenvedélyek csapata címmel. Az országos TV-premier szombat este lesz a HírTV műsorán. A filmről, az akkori és a mostani csapatról Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója beszélt Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában.

A jelenlegi gárdát nagyon nehéz összehasonlítani az akkori csapattal, hiszen 25 éve teljesen más volt a közeg, más volt a labdarúgás, más volt az egész gazdasági háttere – hívta fel rá a figyelmet Orosz Pál. A Ferencváros vezérigazgatója szerint az akkori sikert akkor kellett nagyon megbecsülni, a jelenlegi sikernek pedig most kell örülni.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy növeli-e a Fradi esélyeit, hogy jövő hét kedden zárt kapus lesz a Barcelona-Ferencváros BL-mérkőzés, Orosz Pál elmondta, a csapat célja az volt, hogy bejusson a csoportkörbe és ez sikerült is, innentől kezdve egy örömjáték kell, hogy legyen és kvázi indifferens, hogy közönség előtt, vagy közönség nélkül zajlik.

Az persze minden játékosnak álma, hogy nagy közönség előtt játsszon, ez most nem adatott meg, annak örülünk, hogy játszhatunk

– tette hozzá.

A BL-menetelés 25. évfordulójáról szóló filmmel kapcsolatban Orosz Pál elmondta,

méltó megemlékezésről van szó,

ami inspiratív a mostani labdarúgók számára, hiszen láthatják mekkora sikereket ért el az akkori csapat.

Szenvedélyek csapata: TV-premier szombaton 19.15-től a HírTV műsorán.

Teljes beszélgetés: 

KAPCSOLÓDÓ: 

A szenvedélyek csapata - Fradi film a HírTV-n!