2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Orbán Viktor beleállt az illiberális vitába

Hír TV

2019. július 27., szombat 12:14

Tusványos a nemzet szakrális helye, ami 30 éve épül. Az az Orbán Viktor beszélt, aki egy politikai generáció képviselője is – hívta fel rá a figyelmet G. Fodor Gábor Magyarország élőben extra című műsorunkban. A Századvég Alapítvány elnöke a miniszterelnök szombaton elmondott beszéde kapcsán elmondta, a kormányfő világosan fogalmazott, ennek a politikai nemzedéknek az a feladata, mikét lehet a magyar nemzetet megerősíteni. Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, Orbán Viktor beleállt az illiberális vitába és világossá tette a nemzetközi térben, hogy a kormánya által képviselt irány az egyik kulcsa a magyar nemzet és az ország jövőjének is.

G. Fodor Gábor rámutatott, Orbán Viktor elmondta, le kell győzni a liberalizmust. A nemzeti politikát ugyan illiberalizmusnak nevezik, de ennek a magja a keresztény szabadság az Századvég Alapítvány elnöke szerint.

Vagyis, nem kell félni az illiberális szótól, nem kell félni a saját magyar úttól

– tette hozzá.

Boros Bánk Levente ellenzéki szempontból fogta meg a beszéd elemzését, hiszen aki egy ilyen beszédet meghallgat, az rájön arra, a miniszterelnök tudja, hogy mit akar, ami az ellenzéki térfélen meglehetősen ritka. A Médianéző ügyvezetője kiemelte, Orbán Viktor beleállt az illiberális vitába és most ki is derült, ez az egyik kulcsa a magyar nemzet és az ország jövőjének is. Az elemző szerint a miniszterelnök egyértelműen a külföldi politikai ellenfeleknek kívánt üzenni.

A teljes adás:

Hír TV