2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Orbán Balázs: Köszönjük az állampolgároknak az együttműködést

A pandémia idején kulcsfontosságú, hogy a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedésekről minél gyorsabban dönthessen a parlament - mondta el a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Az államtitkár megköszönte az állampolgárok eddigi együttműködését is.

  • Orbán Balázs: Köszönjük az állampolgároknak az együttműködést

Szerda este nyolckor életbe lépett a kijárási tilalom. Gulyás Gergely a Kormányinfón köszönetet mondott a lakosságnak, hogy a kijárási tilalmat betartják. A kancellária miniszter elmondta a kormány bízik benne, hogy a következő harminc napban sikerül lassítani a járvány felfutását – idézte fel a beszélgetés elején Földi-Kovács Andrea műsorvezető. Majd hozzáfűzte, hogy a rendkívüli jogrendet nagy többséggel szavazta meg a héten a parlament, ugyanakkor az Európai Parlament kérése az, hogy a tagállamok kormányai ne éljenek vissza ezzel a felhatalmazással. Sőt még azt is kikötötték, hogy a gyülekezési szabadságot csak akkor korlátozzák, hogyha az indokolt vagy arányos a járványügyi helyzetben.

Erre Orbán Balázs úgy reagált, hogy szerte Európában, így Magyarországon is a járvány felfutóban van, mindenhol korlátozó intézkedések születnek.

Az kulcsfontosságú, hogy ezek az intézkedések kellő időben és kellő hatékonysággal lépjenek életbe, és nincs arra idő egy pandémai idején, hogy bizonyos intézkedésekről hetekig tárgyaljon a parlament

– húzta alá az államtitkár.

Orbán Balázs kitért arra is, hogy

a kormány által meghozott intézkedések célja az, hogy az emberek közötti kontaktusokat lecsökkentsék, és ezzel lassítsák a járvány további felfutását. Ezért korlátozni kell a tömegrendezvényeket is, így elmondható, hogy idehaza betartjuk az EP ezzel kapcsolatos állásfoglalását

– hangzott el.

A beszélgetés során kitértek az állampolgárok hozzáállására is. Orbán Balázs elmondta, hogy az első tapasztalatok pozitívak, és megköszönte az állampolgároknak az együttműködést.

Hogyha ezeket a szabályok a lehető legszélesebb körben érvényesülnek, akkor nem lesz szükség újabb korlátozó intézkedések meghozatalára

 - szögezte le az államtitkár.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalom:

Gulyás Gergely: Ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus-vakcina

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!