2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Magyarország élőben

Nyitrai Zsolt: A felelős állattartás mindannyiunk fontos feladata

  • Nyitrai Zsolt: A felelős állattartás mindannyiunk fontos feladata

Az állat és állatvédelem a legtöbb családot érintő kérdés, hiszen szinte minden magyar családnál kutyát, macskát, díszmadarakat, egzotikus állatokat, hüllőket vagy halakat lehet találni. Ez nem csak etikai, erkölcsi kérdés, hanem állategészségügyi, közegészségügyi, közbiztonsági kérdés is, hiszen az állatok jóllétének biztosítása, megfelelő tartásának a biztosítása mindannyiunknak nagyon fontos feladata.

Nagy István agrárminiszter beszélt erről közösségi oldalán közzétett videójában. A témában elindított online kérdőív, az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásának lehetőségével, egyfajta nemzeti konzultációra ad lehetőséget minden ember számára.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Egyfajta társadalmi párbeszédről, társadalmi vitáról van szó ebben a kérdésben is.”

- jegyezte meg Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

„Ez egy online állatvédelmi párbeszéd, illetve felmérés. 13 kérdésben kérjük a polgárok véleményét. Az allatvedelem.kormany.hu-n tölthető ki egyébként ez a kérdőív és hogy mondjak egy jó hírt, pezseg az egész oldal, mert hogy kevesebb mint két nap leforgása alatt, közel 60 ezren töltötték már ezt ki és mondták el ezzel kapcsolatos véleményüket. Február 7-én, múlt vasárnap indítottuk el ezt, Nagy István agrárminiszter úrral és Ovádi Péter miniszteri biztossal, aki az állatvédelemért felel és egy hónapig, tehát március 7-ig mindenki elmondhatja a véleményét.”

- hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Nagy István: Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult

Címlap: Esélyegyenlőség az állatvilágban is?

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!