2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Novák Katalin: Egyre bizakodóbbak a fiatalok a családalapítás terén

Egy éves a családvédelmi akcióterv, tovább bővül a támogatások rendszere. A részletekről Novák Katalin, családügyi államtitkár beszélt.

  • Novák Katalin: Egyre bizakodóbbak a fiatalok a családalapítás terén

„Ez az egy év egy kiemelt időszak volt az elmúlt 10 éven belül is. Egy évvel ezelőtt indult el a Családvédelmi Akcióterv csupa újdonságokkal. Az, hogy van Babaváró Támogatás ma Magyarországon, tehát ha egy fiatal pár összeköti az életét, akkor 10 millió forintos megelőlegezett támogatást kaphat, amit nem is kell visszafizetniük akkor, ha három gyermeket vállalnak, ez olyas valami, ami soha nem volt Magyarországon, de nemzetközileg sincs hasonló példa”

- mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hozzátette, a házasodási kedv 2010 óta 80%-al nőtt, jóval többen és bátrabban vállalnak gyereket és a válások száma is 70 éve nem látott mélyponton van.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!