2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Nógrádi György: Ha megnézzük az európai politikát, hosszú évek óta kettős mérce van

Török politikai harcok csataterévé vált Bécs. Az osztrák fővárosban a bevándorlók az elmúlt napokban többször összecsaptak egymással, a rendőrökkel és baloldali szervezetekkel. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt a kialakult helyzetről. Szélsőséges migráns csoportok zavargása miatt bekérette a török nagykövetet Sebastian Kurz osztrák kancellár. A rendbontások szerdán kezdődtek az osztrák fővárosban, amikor a kurdok által a nőkkel szembeni erőszak ellen szervezett demonstráció résztvevőire a Szürke Farkasok nevű szélsőséges török csoport támadt. A zavargások csütörtökön és pénteken is folytatódtak, több száz török "Allahu Akbar"- kiáltásokkal támadt rá a tüntető kurd aktivistákra és a rendőrökre is. Kövekkel, üvegekkel és petárdákkal dobálták meg őket. A zavargásokban két rendőr súlyosan megsérült. Sebastian Kurz zéró toleranciát hirdetett az erőszak ellen, és elrendelte a rendőri jelenlét megerősítését az osztrák fővárosban.

„A tüntetésre Bécs munkáskerületében került sor, leegyszerűsítve egy viszonylag szegény kerületben, ahol összecsaptak törökök törökökkel. Ettől kezdve érdekes a kérdés, mert a második összecsapásnál már kőkeményen föllépett az osztrák rendőrség. Az osztrák kancellár kerek perec közölte, hogy berendeli a török nagykövetet, ahol elmondta neki, hogy kikéri magának, hogy Ausztria legyen a színtere a török-török összecsapásnak. Erre a török válasz: azonnal berendelték az Ankarában lévő osztrák nagykövetet és közölték vele, hogy micsoda dolog, hogy Ausztriában a PKK, egy olyan szervezet, mely a kurdok körében rendkívül népszerű, de Törökországban be van tiltva, ez Ausztriában felvonulhat”

- mondta a biztonságpolitikai szakértő. Elmondta a dolog pikantériája, hogy a felvonulásban az Osztrák Zöld Párt részt vett, másrészt pedig most ősszel lesznek a bécsi választások.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Kiütéses ferencvárosi győzelem

A Ferencváros 9-0-ra győzött Hatvanban a labdarúgó MOL Magyar Kupában, és a sorozat legjobb 32 csapata közé jutott, az összecsapáson Myrto Uzuni hat gólt szerzett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!