2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 05:00

Magyarország élőben

Nógrádi György: Ebbe az országba az jöhet be, akit mi engedünk, nem az, aki akar

Magyar katonákra támadtak migránsok a déli határon. Közben Afganisztánból tízezrek indulhatnak Európa felé, miután a tálibok ismét meghódították az ázsiai ország nagy részét. Kell-e újabb menekültválságtól tartani? Ezt is megkérdezte többek között Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőtől Trombitás Kristóf műsorvezető a Magyarország élőben című műsorunkban.

15 migráns támadt határőrökre kedd este Ásotthalomnál. Gázspray-vel fújták le a rendészeket, akiknek sikerült megakadályozni az illegális határátlépést. A balkáni migrációs útvonal még mindig aktív, sőt. Szakértők szerint újabb menekültválság fenyegeti Európát, ha Afganisztánban a táliboknak sikerül átvenni a hatalmat.

- Egyre elszántabbak lesznek az illegális határátlépők

- kérdezte vendégét Trombitás Kristóf.

- Persze. Itt azt kell látni, hogy ez a balkáni útvonal

-  mondta Nógrádi György és arra emlékeztetett, hogy az osztrák belügyminiszter nyilatkozatot adott ki, hogy ők Ausztriát és az összes határát védik, így a magyart is, ahová plusz katonai- és rendőrkontingenst küldtek. Ettől kezdve a migránsok nem tudnak a hagyományos útvonalon menni a Balkánon déltől északra, ezért egyre agresszívebbek.

A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: az egyik probléma az, hogy a menekültek több mint 90%-a gazdasági migráns. A másik gond az, hogy a papírjaikat eldobják, nem hajlandók megmondani kik ők és honnan jöttek. Mindegyik azt mondja, hogy szír és január 1-jén született.

-  Ez elfogadhatatlan. Magyarország védi a határait. Amikor mi megépítettük a kerítést, Európában egyedül voltunk. (…) A magyar rendőrségnek és akik ott vannak, kutya kötelességük megállítani ezeket az embereket.

Ebbe az országba az jöhet be, akit mi engedünk, nem az, aki akar

-        szögezte le Nógrádi György.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!