2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Radar 04:00

Magyarország élőben

Németh Szilárd: A honvédség oltóbuszai a jövő héttől a lakosság oltásában is segédkeznek

A katonai egészségügyben dolgozók esetében már mintegy 90 százalékos az oltottság aránya - mondta el Németh Szilárd a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Az államtitkár azt is tudatta, hogy a ma átadott oltóbuszok jövő héttől a lakosság oltásában is segédkeznek majd.

A járvány elleni védekezésből a honvédség is kiveszi a részét, ennek keretében oltóbuszokat adott át Szolnokon Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Többek között ezekről is kérdezte az államtitkárt Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Németh Szilárd kérdésre válaszolva elmondta, hogy a katonai egészségügyben dolgozók megkapták már az oltást, az esetükben mintegy 90 százalékos az oltottság aránya. Ezt követően kitértek az oltóbuszokra, amelyekről az államtitkár elmondta, hogy ezek évek óta a honvédség tulajdonában állnak.

Ezek közül most öt átalakításon esett át, mozgó oltóponttá vált, így ezekkel gyorsan el lehet jutni az ország bármely pontjára. Jövő héttől ezek a járművek már a polgári lakosság oltásában is részt vesznek

– hangzott el.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy

a honvédség tagjai továbbra is ellátják a határvédelmi feladatokat, segédkeznek a közrend fenntartásában a rendőr járőrök mellett és kiveszik a részüket az idősotthonok és egyéb közintézmények fertőtlenítésében is.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó:

Müller Cecília: Soha nem voltak még ilyen sokan kórházban

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!