2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Navracsics Tibor: Egy politikus viselkedése minta a hétköznapi ember számára

Ma van az őszödi beszéd 14. évfordulója. Kiszivárgásakor, 2006 szeptemberében alapjaiban rázta meg a hazai belpolitikát, komoly károkat okozva az egész politikai rendszer stabilitásában, megsemmisítve a balliberális oldal hitelességét amit a mai napig képtelenek voltak helyreállítani. Földi-Kovács Andrea vendége a Magyarország élőben extrában Navracsics Tibor volt uniós biztos, a Fidesz akkori frakcióvezetője volt.

  • Navracsics Tibor: Egy politikus viselkedése minta a hétköznapi ember számára

 

"A beszéd egy új korszak kezdetét jelentette, hiszen addig példátlan volt a magyar politikában, az hogy egy párt vezetője beismerje, hogy végig hazudták a kampányt. Arról a kampányról beszélünk, amelyik nagyon szoros volt. A Fidesz akkor azzal kampányolt, hogy nehéz helyzetben van az ország, változásra van szükség. Ezzel szemben az MSZP arról, hogy minden csodálatos. Ezután következett ez a beszéd"

- mondta a Fidesz akkori frakcióvezetője.

Navracsics Tibor hozzátette: "nem is tudom, hogy ki hozta nyilvánosságra ezt a beszédet. Bár az MSZP összezárt, de mégis új korszak kezdődött. Egy előrehozott választásokkal nem semmisült volna meg ennyire az MSZP. A döntés elmaradása miatt azonban egy elhúzódó politikai válság kezdődött. Máig tartó hatásai vannak: egy politikus viselkedése minta a hétköznapi ember számára"

- fejtette ki a volt uniós biztos.

"Gyurcsány ugyan ismét az ellenzék vezető alakja. A méret azonban fontos, a 14 évvel ezelőtti népszerűsége és a mai között óriási a különbség. Európában más országokban vagy le kellett volna mondania, vagy előrehozott választásokat kellett volna kiírni. Itthon ők négy évig elhúzták ezt. A Fidesz elnöksége jó döntést hozott akkor, bár óriási nyomás volt rajtunk. Morális tartást adott a Fidesz szavazóinak, és ez a 2010-es választáson érződött is"

- emlékezett vissza Navracsics Tibor. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!