2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Nagy István: Tulajdonban nem eshet csorba

Osztatlan földtulajdont felszámoló rendelet elfogadása esetén akár három és fél millió ember is földhöz juthat. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Nagy István elmondta, hogy a kényszerközösségek 30 évvel ezelőtti felszámolásánál az emberek kárpótlási jegyeket kaptak, sok esetben ezek rendezetlen jogviszonyokhoz vezettek, a megmaradt jegyeket széthordták így fordulhat elő, hogy egy-egy területnek nagyon magas létszámú tulajdonosa van, akik nem is tudják, hogy pontosan melyik földterület tartozik hozzájuk. Ezen probléma az idő múlásával csak eszkalálódott, sokan azt sem tudják, hogy rendelkeznek-e földterülettel, illetve, ha igen akkor mennyi az övék, hiszen akár csak az öröklődések és az ezáltali darabolódások is nagyban megnehezítik ezen helyzet tisztázását. A törvény lehetőséget ad ezen területek gyors, egyszerű és méltányos tisztázására. Egy számítógépes program segítségével osztják ki az ingatlanokat, melyben ügyvéd moderátor is a segítségükre lesz. Mivel közel három és fél millió embert érinthet, így lehetőséget adnak arra, hogy belső egyezmények is létrejöhessenek az adott földterület birtokosai között. Így lecsökkenthetik a tranzakciók számát. A Nemzeti Földügyi Központ értékbecslői becsülik fel a területeket, egy minimum árat megállapítva. A részvételhez legalább 3 évnyi a törvényt megelőző tulajdonviszonyra van szükség, így igyekeznek elkerülni a nyerészkedés lehetőségét.

Nagy István közölte a tulajdonosokkal kapcsolatban:

A legfontosabb, hogy minden információról tudjanak, tudniuk kell mi következik, tulajdonban nem eshet csorba.

 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!