2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Nagy István: Tulajdonban nem eshet csorba

Osztatlan földtulajdont felszámoló rendelet elfogadása esetén akár három és fél millió ember is földhöz juthat. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Nagy István: Tulajdonban nem eshet csorba

Nagy István elmondta, hogy a kényszerközösségek 30 évvel ezelőtti felszámolásánál az emberek kárpótlási jegyeket kaptak, sok esetben ezek rendezetlen jogviszonyokhoz vezettek, a megmaradt jegyeket széthordták így fordulhat elő, hogy egy-egy területnek nagyon magas létszámú tulajdonosa van, akik nem is tudják, hogy pontosan melyik földterület tartozik hozzájuk. Ezen probléma az idő múlásával csak eszkalálódott, sokan azt sem tudják, hogy rendelkeznek-e földterülettel, illetve, ha igen akkor mennyi az övék, hiszen akár csak az öröklődések és az ezáltali darabolódások is nagyban megnehezítik ezen helyzet tisztázását. A törvény lehetőséget ad ezen területek gyors, egyszerű és méltányos tisztázására. Egy számítógépes program segítségével osztják ki az ingatlanokat, melyben ügyvéd moderátor is a segítségükre lesz. Mivel közel három és fél millió embert érinthet, így lehetőséget adnak arra, hogy belső egyezmények is létrejöhessenek az adott földterület birtokosai között. Így lecsökkenthetik a tranzakciók számát. A Nemzeti Földügyi Központ értékbecslői becsülik fel a területeket, egy minimum árat megállapítva. A részvételhez legalább 3 évnyi a törvényt megelőző tulajdonviszonyra van szükség, így igyekeznek elkerülni a nyerészkedés lehetőségét.

Nagy István közölte a tulajdonosokkal kapcsolatban:

A legfontosabb, hogy minden információról tudjanak, tudniuk kell mi következik, tulajdonban nem eshet csorba.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!