2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Nagy az oltási hajlandóság, uniós szinten mégis utolsó Belgium

A Brüsszelben dolgozó magyar orvosok legszívesebben az amerikai/német fejlesztésű vakcinával oltatnák be magukat, mert abban magyar közreműködés van. Ezzel a világhírű magyar biokémikusra, Karikó Katalinra utaltak, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki az mRNS alapú oltóanyagot. A Hír TV-nek nyilatkozó magyar orvosok szerint a politikai megosztottság és a szervezetlenség lassítja az oltások beadását Belgiumban.

  • Nagy az oltási hajlandóság, uniós szinten mégis utolsó Belgium

„Közvélemény-kutatások szerint a belgák 70%-a beoltatná magát a koronavírus ellen. Hiába azonban a nagy oltási hajlandóság a beadott vakcinák terén Belgium a 27 uniós tagállam közül az utolsó helyen áll. A legtöbb uniós tagállamhoz képest kéthetes késéssel kezdte a vakcinák beadását Belgium. Elsőként az idősotthonban élőket és az ott dolgozókat oltják. Belgiumban a járvány kezdete óta ugyanis már több, mint 20 ezren haltak meg, a halottaknak pedig több mint fele az idősotthonok lakói közül került ki. A Magyarországnál kicsit népesebb Belgiumban eddig kevesebb, mint 50 ezer embert tudtak beoltatni. Magyarországon ez a szám 120 ezer”

- tudósította a HírTV nézőit Zöldhegyi Katalin.

„Nagyon nagy az igény, telefonálnak és a napokban még azt sem tudtam, hogy az én csoportom mikor lesz beoltva. Fel akartak iratkozni, de mondtam, hogy nem nálam kell, de azt sem tudjuk hogyan fog működni feliratkozás alapján vagy beidézik őket”

- mondta egy brüsszeli háziorvos, Dr. Varga József.

„Belgiumban nagyon nagy az oltási hajlandóság, inkább az a kérdés szokott felmerülni, hogy „Na mikor kapom már végre meg az oltást”. (…) Mindenki szeretne visszatérni a normál életviteléhez, úgyhogy nincsen kérdés ezzel kapcsolatban”

- mondta egy brüsszeli magánorvosi rendelő háziorvosa, Dr. Dobosi Rita.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!