2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magyarország élőben

Nacsa Lőrinc: Fontos, hogy a veszélyhelyzeten túlmutató intézkedések érvényben tudjanak maradni

A politikában elérkezett a bocsánatkérés ideje, ezt mondják kormánypárti képviselők. A Magyarország élőben extra vendége Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője volt.

  • Nacsa Lőrinc: Fontos, hogy a veszélyhelyzeten túlmutató intézkedések érvényben tudjanak maradni

„Március 30-tól volt ugye az a bizonyos rendeleti kormányzás. A kormány a törvény elfogadásakor is és azóta is azt mondta, hogy amint a járványhelyzet lehetővé teszi visszaadja ezeket a bizonyos jogokat a parlamentnek, azaz önöknek. Mi lesz a menetrend akkor ezután?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Akkor is azt mondtuk, hogy a járvány végét sem az ellenzék, sem a kormány nem tudja befolyásolni. Küzdhetünk a járvány ellen, de nem mi mondjuk meg, hogy mikor lesz a vége. Ha mi mondhatnánk meg, akkor már sokkal hamarabb véget vetettünk volna. Azt látjuk, hogy kedvezően alakulnak a számok, Magyarország sikeres a védekezésben és elérkezettnek látta kormány is arra az időt, hogy a lazítások, a szigorú szabályok feloldása megtörténjen. (…) Ha a kormány majd megszünteti a veszélyhelyzetet és a parlament megszünteti a rendkívüli felhatalmazást, akkor természetesen a jogalkotás is visszaáll majd a normális kerékvágásba, a normális rendbe.”

-        válaszolta Nacsa Lőrinc.

„Ez automatikusan azt jelenti, amikor visszaszállnak a különleges jogok a parlamentre, hogy a veszélyhelyzetnek is vége van?”

-        tette fel a kérdést a műsorvezető.

„A veszélyhelyzetet a kormány mondta ki, és a kormány mondja ki a végét is. Nyilvánvalóan egybe fog esni ez az időpont. Nagyon fontos viszont, hogy azok az intézkedések tovább érvényben tudjanak maradni, amelyek túlmutatnak a mostani veszélyhelyzeten. Például a hitelmoratórium.”

-         felelte Nacsa Lőrinc.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!