2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Magyarország élőben

Menczer Tamás: A vakcinakérdést átpolitizálni nem helyes

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Menczer Tamás, a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára volt a vendége. Az államtitkár beszélt többek között a vakcina beszerzésének és engedélyeztetésének részleteiről.

  • Menczer Tamás: A vakcinakérdést átpolitizálni nem helyes

Menczer Tamás elmondta, hogy jelenleg a járvány felfelé ívelő szakaszában vagyunk, de szerencsére az egészségügy állja a sarat, amiért rendkívül hálásak, de megnyugtató megoldás a vakcina lesz majd.  Astonzenek, Janssen és a Pfizer az a három nyugati cég, akik szintén komoly előrelépést tettek az orosz, illetve kínai gyógyszergyártók mellett, tehát már látszik az út az alagút végén és vannak dátumok, mint mondta az államtitkár, de kérdéses a tömeggyártás és az is, hogy Amerika hány adag vakcinát fog majd lefoglalni, így kelet felé is nyitni kell. Az említett három cég mintája már megérkezett vizsgálatra, ezen vizsgálatokat az unió szakemberei folytatják majd le, a projektben magyar kutatók is részt vesznek. Menczer Tamás közölte, ha van jó vakcina nyugaton, Oroszországban vagy Kínában a kormány célja az lesz, hogy a lehető legtöbb és a lehető leggyorsabban érkezzen meg hozzánk belőle.

A vakcina-kérdést átpolitizálni nem helyes, felelőtlenség és nem a magyar érdekeket képviseli

Utalt ezzel az ellenzék pánikkeltő magatartására. Az államtitkár közölte, hogy a beérkezett orosz vakcinát magyar szakemberek vizsgálják, hiszen egészségügyi vészhelyzet esetén a tagállamok hatáskörébe tartozik, hogy milyen vakcinát alkalmaznak, forgalmazás esetén lenne szükség EU által adott engedélyre.

A teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!