2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Magyarország élőben

Menczer Tamás: A legfontosabb feladat, hogy mindent megtegyünk a magyar emberek egészségéért

Továbbra is jól van az a magyar állampolgár, akinél egy japán szállodahajón diagnosztizálták a koronavírust. Menczer Tamás a külügyminisztérium államtitkára a Magyarország élőben című műsorában elmondta, hogy a tokiói követség állandó kapcsolatban van a fertőzött személlyel. A hajón rajta kívül még két magyar tartózkodik. Ők jól vannak és tünetmentesek.

  • Menczer Tamás: A legfontosabb feladat, hogy mindent megtegyünk a magyar emberek egészségéért

Egy magyar állampolgár is megfertőződött a tüdőgyulladást okozó koronavírussal a Japánban tartózkodó brit-amerikai üdülőhajón, a Diamond Princess-en. A japán hatóságok tájékoztatása szerint pozitív lett az egyik hajón dolgozó magyar tesztje, akit elkülönítettek és várhatóan 2-3 napon belül átszállítanak egy kórházba vagy egy megfigyelőközpontba. A fertőzött magyar tünetmentes, nem lázas, nem köhög és azt mondja jól van.  A Diamond Princess-t 3700 utassal február 5-én helyezték karanténba Yokohama kikötőjében.

 

Menczer Tamás a Japán mellett karanténba helyezett hajóról elmondta, hogy február 19-én járt le a karantén, onnantól kezdve az utasokat fokozatosan engedték le a hajóról, értelemszerűen nézték, hogy kin jelentkeztek tünetek, kinek pozitív a tesztje. A személyzet jelentős része azonban a hajón maradt, így a 3 magyar állampolgár is, ez saját döntésük alapján történt így, a munkaszerződésük májusig szól és szerették volna kitölteni a munkaidejüket. A tokiói nagykövetség mind a három honfitársunkkal folyamatos kapcsolatban van.

A teljes beszélgetés: 

Kapcsolódó cikkek:

Menczer: Koronavírussal fertőződött meg egy magyar Japánban

Koronavírus - Magyarország még mindig a megelőzés szakaszában van

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!